Jump to content

ebe

Član
 • Content count

  450
 • Joined

 • Last visited

About ebe

 • Rank
  Početnik
 • Birthday 12/04/79

Contact Methods

 • Skype
  eddie.fisher.79

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Zrenjanin
 • Zemlja:
  Serbia
 1. UNI-T UT612 LCR metar

  Nista od ovih nasih. Narucio sam od kineza, 12k din.
 2. Pronadjen je LC metar u ZR zahvaljujuci @Zflazar i @Eci. Nakon merenja i malo simulacija, pokusacu da korigujem rez na 2.5kHz.
 3. UNI-T UT612 LCR metar

  E to nisam. Nazvacu u ponedeljak.
 4. Hvala na ponudi. Pokusacu da nadjem LC metar u ZR da pozajmim za ovo merenje. Verovatno cu poruciti neki da se nadje za ubuduce.
 5. On nema toliki dip na drugoj reznoj frekvenciji, on axis. Pojavljuje se i raste off axis. Inace su vrlo slicna merenja.
 6. UNI-T UT612 LCR metar

  Gledao sam Tagor, nemaju taj model.
 7. UNI-T UT612 LCR metar

  Pregledao sam "dezurne krivce" i nisam uspeo da nadjem kod nas. Jel ima neko ideju ili da narucujem sa ebay-a?
 8. Ako nisam negde pogresio, ovo su seme filtera skretnice. Jel ume neko iskusniji da proceni vrednosti induktivnosti? Trenutno nemam nacina da ih izmerim.
 9. Osvezavanje skretnice

  Ne bi bili mehanicki ucvrsceni ali bi mogli da se ugrade. Mozda bi trebalo jedan izvod malo produziti. Sinoc sam ih ugradjivao, mada lezeci.
 10. Mozda bih trebao da preklopim sredji i visoki. Sredji pustim 100-200Hz vise, a tviter 100-200Hz nize. Mada, kao sto vec rekoh, necu previse truda ulagati u ove kutijice. Idemo dalje.
 11. Doslednosti radi, napravio sam merenja sa mesta slusanja, i naravno sa kutijama na svojim mestima. Ranije sam merio zvucnik po zvucnik (u kutiji, bez skretnice, direkt na pojacalo). Rezultati su na drugoj slici.
 12. Nikakvo obrtanje faza ne pomaze, kao sto se vidi sa slike. Sve je mereno sa oko 0.5m. Ne zelim da merim ono sto cujem jer znam da je to djubre. Soba je kvadratna, prilicno mala, i refleksija ima puno. Takva merenja mi trenutno ne trebaju. Hocu da merim near field, da vidim kako se sama kutija ponasa.
 13. Uradicu to veceras. I na drugoj skretnici cu zameniti kondove propraceno merenjima pre i posle da imam poredjenje izmedju dve kutije.
 14. Stigli su bipolarci. Zamenio sam ih na jednoj skretnici i ponovio merenja. Promene su neznatne. Staro merenje je plavo, crveno i zeleno su sa "novom" skretnicom, kalibrisanom karticom i dva razlicita pojacala.
 15. 33uF ima svuda. 18uF i 82uF jos nisam nasao. Trazim dalje... 15u bi mogao da posluzi umesto 18 ako je tolerancija u + ili paralelno sa 3.3u ako je tolerancija u -.
×