Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Superfi

Član
 • Content count

  622
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

4 Followers

About Superfi

 • Rank
  Fullrange on the Wheels
 • Birthday 07/01/74

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Serbia
 1. http://www.increcable.com/distortion-measurements-of-tube-amplifier.htm THD Amity pojacala A pocelo je nakon sto sam procitao ovo http://www.nutshellhifi.com/triode1.html Pa se nadovezalo i ovo http://www.vacuumstate.com/index.dna?rubrik=11 sto je veoma slicno ali ipak kond sprega za razliku od trafoa kod Olsona. Verujem da su oba sjajna...
 2. A mozda da kolega Simplicius kaze koju? :-)
 3. Thx Zeljkor, Audio Note su izlazni, Lundahl interstage. Choke i visokonaponski su dupla C jezgra a ostali trafoi EI. Nema torusa... Ulazna 6N30P ili 6N6P gold grid, 2a3 su NOS CEI za prvu ruku...Ceo projekat ce se predstaviti kad bude gotovo.
 4. Amity...jos malo pa gotovo...
 5. Moze lock
 6. Ti treba majstor? Imam jednog u komsiluku...
 7. Gosho, Mnogo ti hvala, pa neka bar neko od nas dvojice kompletira par :-) Trazimo dalje...
 8. http://eu.mouser.com/Semiconductors/Discrete-Semiconductors/Transistors/Bipolar-Transistors-BJT/_/N-ax1sh?P=1z0y4diZ1z0xz4p Ima toga...MAT 12 je preko 30 eura. Imam par alternativa za MAT 02 u drugom kucistu (SMD) ali sto ne pokusati sa originalom...Mozda nekom ne treba ili ima viska.
 9. Trazim 2 kom MAT 02 tranzistora. Nije problem ako su koristeni sve dok su ispravni :-) (otfikarene nogice ne smetaju) Moze i SSM 2210... Ponude na PM Hvala
 10. Verujem da je protiv svih Zenovih principa...ali ugradio mi je fancy konektore. Kablove koje sam mu doneo (Cardas)...e to je vec bilo previse, vratio mi ih kulturno zapakovane Ispostavilo se da su mi bas ti Cardas komadici zice par godina kasnije zatrebali za dzampere na bowersima. Zakljucak: Zen kad zeli vidi i u buducnost Druga jos veca brljotina sa moje strane je insistiranje na ugradnji Thel protektor plocice. Valda jedini Pass amp koji to ima? Zastita od kratkog spoja, temp, zadrska pri ukljucenju...Za ovo sam morao zvati Nelsona u 3 sata ujutru po USA vremenu da nam da green light. Trece i najmanje bitno je da sam za cenu WBT nextgena kojeg nisam ni kupio ali ni ugradio dobio upgrade sa quad differential Super Symmetry ulazom, otuda XLR na sasiji. Cudim se da vama to nije ugradio, znacajno se bolje cuje Da li zbog 1,2 3 ili kombinacije faktora, elem to malo pojacalce ima zilu za ne poverovati. Drugar koji je bio X puta tvrdi da je to zbog feedback-free konstrukcije. Hebem ga, mnogo vise zadovoljstva do sada mi je pruzio od XA.5 krmaca. Trenutno je na zasluzenom odmoru, umesto 3 Bowersova oma sada tera Tannoyevskih laganih 8 oma. Na kraju ali ne i najmanje bitno, nema prokleti pot za stelovanje harmonika, valda je isti po tom pitanju kao i original. Veoma gadna stvar je taj pot, kao bezbrojni filteri na novim dacovima, nikad ne znas koji set up je pravi.
 11. Znam, zato i kazem jerbo tesko ce i FAK da se organizuje
 12. Zoki, Nisam imao prilike uporedjivati obe verzije. Ideja je bila iskoristiti visak materijala (hladnjake, Rifa PEH 169 kondove i mrezne C trafoe). Sam M2 nisam imao prilike cuti ranije ali Zen me je forsirao u tom pravcu. Eto lepe teme za buduci FAK: Mono vs Stereo, torus vs C jezgro,..
 13. @ Woland and Ninja Moj M2 je toliko veliki da nije mogao stati u jednu kutiju http://www.zenmod.in.rs/my-people/some-shameful-fw-and-pl-clonning-first-watt-m2-and-pass-labs-xa60-5-by-mighty-zen-mod/
 14. Ja ono sto sam cuo je bilo sjajno! Jedan od najboljih sistema uopste koje sam slusao. Bez ikakvih zamerki (sem na velicine zvucnjaka ) Cak su mi se i fajlovi svideli kako zvuce...valda sam jos pod utiskom one Vege kod drugara i straha od nerotirajucih izvora muzike Woli, svaka cast! Uzivaj...
 15. Nesho, Tannoy Westminster, ako se drugaru dopada dizajn. Jedini problem uslovno receno je nabavka drajvera ali nije Mission Impossible... Drugari iz Zrenjanina su ih uspesno slusali sa babuskama (ako se ne varam). A verujem da bi radili kao u bajci u 70 kvadrata. Pri tom su ukras u kuci... Mogu se napraviti kod nas na bar tri mesta tako da izgledaju kao ovi ispod. Sema za skretnicu je takodje poznata...ja sam bio blizu da ih narucim pre par godina ali se ispostavilo da moji drajveri nisu bili za hornu pa sam u zadnji momenat promenio projekat. Drugi predlog je da drugar kupi Avantgarde Duo. I tog ima kod nas za male pare.