Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

ninja

Član
 • Content count

  3122
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  35

5 Followers

About ninja

 • Rank
  忍者
 • Birthday 09/23/68

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Göteborg
 • Zemlja:
  Sweden

Recent Profile Visitors

19748 profile views
 1. Pa ovdje padas na polaganju ako se sa motorom drzis kraja trake, samo sredinom ... da zauzmes i ne das nikome prostora a ni ideju da se tu provuku ... osim ako skreces desno.
 2. Sto se samog polaganje voznje za sve A ide da prvo dobijes neko pitanje oko kontrolre MC, kao kocnica, gume, lanac, .... To je prvo. Sljedece je "Polako vozenje" sa brzinom hoda, max ca 7 km/h gdje kreces da kotrljas MC u jednom "T" prostoru, kao iz garaze, sjedas, palis i krreces polako u jednoj uskoj 8:ci i nazad na parking mjesto. Trece ide izbjegavanje prepreke na putu gdje trebas brzo da unrzas do 50 km/h i da izbjegnes prepreku na putu ali bez smanjena gasa, nastavis slalom oko cunjeva do kruznog okretista, tu se brzo okrenes i nazad slalom uz unrzanje do 50 km/h (ne nize) i kocenje sa kontrolom. To izbjegavanje prepreko moze biti na lijevo ili desno, oni stave na koju stranu je prepreka. Zadnji dio je kocenje sa 70 km/h pa onda 90 km/h. E posle svega toga mozes da ides sa jednim koji te prati u sabracaj. Nema veze je li kisa lije ili sunce grije. Evo i filma kako to i zauprave izgleda.
 3. Puno je kulturnije u Svedskoj, kriv je onaj ko je kriv ali obicno vozaci 4-tockasa su malo vise odgovorni. Ne mozes da zgazis buciklistu ili pjesaka samo zato sto je njegova greska. Ima i ovdje da je vozac duzan da prilagodi voznju uslovima puta i situacije i pravila su samo osnova. Ako je ogranicenje 70 km/h to znaci max 70 km/h a ne preporucena brzina ... U svakom slucaju, vozacka kultura je na puno vecem nivou od "Balkana" i okolice a kazne nisu bas toliko puno vece, ali su skole puno ozbiljnije i obimnije. Trebali bi ljudi da su svjesniji kolko su mali i nevidljivi iza kamiona i autobusa i koliko je veliki ugao u kome oni nista ne vide a mnogi "manji" se prikradu i stanu u taj ugao na raskrsnici da bi pre dosli .... Kao sto sam vec rekao, ja bih kao obavezno stavio bar djelomicno upoznavanje i djelimicna voznja svih vozila.
 4. Si izdo dunju cika Grozni?
 5. Zadnja varijanta ce da bude Zen of Iron Ninja
 6. Kresno iz prve ... malo verglanja ali ne puno sekundi Sto se tice 20C hmmmmmm, bude nekada ... ali u julu
 7. Vidis, to sam zaboravio a cuo sam o tome, moram sinu to sada da "usadim" u glavu.
 8. Ali ne izgleda ko 63:godisnjak
 9. Nije samo do jeftinoce, treba da zadrzi pun sleper od prelaza na drugu stranu a i da se lako skida kad vatrogasci/ambulanta/policija treba da predje na drugu stranu pri nesreci. Znam i da je najmanje jedan vatrogasac nastradao kada su spasavali nekoga a onda ta "zica" pukla (bila je rastegnuta zbog udesa) i kao bic pokosila sve oko sebe ....
 10. Tacno tako, dok svi ne budu vozili sve nema navike na motorcikliste. Ja sina zadnjih mjeseci obucavam za B (to je ovdje dozvoljeno posto je drugcije preskupo) i cijelo vrijeme mu govorim da mora da gleda preko ramena i dobro pogleda pre nego sto otvori vrata. Vozio sam kamion u vojsci a ovdje povremeno vozim autobus i volio bih da su i sami motociklisti svjesti da su i auta cesto "nevidljiva" iz ovih velikih vozila a kamoli motori. Ja sam sebe cuvam i razmisljam o svima ispred mene i iza mene i o cemu razmisljaju i koja je najludji manover koji mogu sada da izvedu. Ovdje je jaka MC organizacija koja redovno odrzava kurseve u toku sezone za malo para. Na pocetku sezone za "odmrzavanje" (treniranje kocenja, krivina i izbjegni-iznenadnu-prepreku manover). Vrlo pozitivno i vrlo korisno, a radi se na stazama sa velikom sigurnoscu. Kompletna zastitna oprema je obavezna tu na kursu. A drugo: Ovdje se pojavio drugi problem za nas na 2 tocka, uveli su, umjesto autoputeva, 2-1-2 puteve koji su, kako oni kazu, mnogo jeftiniji a sigurni skoro ko autoput. Fazon je da su trake fizicki odvojene metalnom debelom sajlom i stubovima i svakih ca 1km se jedna strana siri sa 1 u 2 traku (gdje se moze preticati) i obrnuto sa druge strane (2 u 1). To se pokazalo vrlo efektivno i smanjilo je broj poginulih na 4 tocka. E sad, ova druga sorta na 2 tocka je skroz zanemarena i na sve nacine pokusavaju da nas onemoguce, sto cijenama i dadzbinama, sto ovim putem. Ova 2-1-2 cesta je drasticno povecala proj nastradalih na 2 tocka i cak onemogucila da se izvuces sa laksim povredama. Obicno, ko prezivi, ostane teski invalid bez nekih dijelova tijela posto je em zica jaka em stubobi ostri i rezu ko giljotina. Poceli su vatrogasci da se bude da im je lose od trazenja dijelova tijela po okolisu oko nesrece. A ako ti izleti jelen ili los il neka druga zivotinja, mozes samo da ga izbjegnes skrecuci u jarak ili u sumu ...
 11. Ja cu ako nista drugo, da ga krenem za vikend.
 12. Koga drma PMS? Parked Motorcycle Syndrome Pa