Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

davor

Član
 • Content count

  291
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Reputation Activity

 1. davor liked a post in a topic by Doktor in Get everything down on pen and paper   
  Ima tu i jos kojecega.
  Obilasci po spiskovima stanara, uzurpiranje i zvonjava po stanovima, kucama, a sve onako uparadjeni, ljubopitljivi.
  Klasicno zastrasivanje naroda ionako ubijenog u pojam, pri tome i osamucenog necuvenim prekidom u komunikaciji, tj. gasenjem svih medija sto se tice drugog misljenja.
  Cela kampanja je bila sramotna.
  Da ne govorim o jalovosti, bolje reci "potrosenosti" nekoga ko bi se pojavio na opozicionoj strani.
  I ono sto je najgore - pobeda u prvom krugu upravo i dokazuje da ovde nema D od demokratije.
  Dobrodosli u evropsku S. Koreju.
 2. davor liked a post in a topic by Woland in Get everything down on pen and paper   
  mislio sam da su najgori oni što rade za sendvič i penzosi, oni što ih vozaju autobusima, što nose transparente, padaju u nesvest.. jok.. gori su mi oni što juče ostadoše kući, a najgori su mi oni koji to danas pozitivno racionalizuju, mazohistički a slavodobitno uzvikujući esam li vam reko..
  psiho-matematika kaže da bi bilo dovoljno još 5-7% da se izazove lavina u drugom krugu
 3. davor liked a post in a topic by Doktor in Get everything down on pen and paper   
  Laku noc . . . . 
  http://www.beg.aero/en/strana/7701
   
 4. davor liked a post in a topic by Eci in Udrobljena gramofonska tema   
  i posle Koetsa Koetsu
  slušao Black desetak dana , prešao na Black Goldline - obe zvučnice su kompletno servisirane kod ing Salaija u Budimpešti
  naredne dve nedelje slušam Goldline , pa Koetsu tim ide nazad kod graua ( hvala mu na ovoj mogućnosti   za isprobavanje gramofonske baze ) , pa ću da montiram zvučnicu Ortofon SPU Classic NE koja je u mom vlasništvu
   

 5. prophet liked a post in a topic by davor in Muzika na maternjem...   
  Nije bas na maternjem-al ko da jeste...
  Samo za Gagija!!!
  Jedan od poslednjih nastupa legende...
   
  http://www.youtube.com/watch?v=WSFUsLez9c0
 6. davor liked a post in a topic by vdzele in Kompilacije by vdzele   
  Kao što rekoh jednom nedeljno nove kompilacije. Rešio sam da mešam karte pa tako će ove nedelje biti dve dekade 2000 i 2010 brza muzika, žanrovski je to ovako:
  Alternative Rock, Hard Rock, Grunge, Indie Rock, Southern Rock, Blues Rock, Folk Rock, Arena Rock, Pop Rock, Power Pop, Pop Punk, Indie Pop, Pop, Synth-pop, Soul, Soul-Jazz, RnB/Swing....
  Ovo je tematski potpuno suprotno od prošle nedeljne liste te će se nekima i ovakva muzika svideti. Ko je izgubio kontakt sa aktuelnom muzikom evo sjajne prilike da se upozna šta se dešava, moje kompilacije iz 2000 i 2010 su odličan presek stanja. Ovo bi posebno preporučio matorim drtinama   koji isključivo slušaju "staru dobru muziku". I ja slušam staru muziku ali sam mišljenja da i danas ima dobre muzike samo što je više potisnuta, zatrpana većim smećem, radio stanice su više komercijalizovane,....ima dosta razloga što nije više u prvom planu.
  Opet ponavljam kome se svidi neka pesma nek pogleda na discogs.com više o autoru. Ko želi da stalno dobija moje kompilacije, tako da ne promaši neku ili da me stalno cima, nek mi naznači u PP.
  Ova sesija ima 563 pesme, odnosno 14,1GB. Skidaj direktno sa servera rar file (dole), nemoj preko torrenta ili zip file (desno). U prilogu imate sve pesme u ponudi.
  04_pop_rock_brzo.xls
 7. davor liked a post in a topic by paja959 in Trenutno na gramofonu ...   
  King Sunny Ade..
   


 8. davor liked a post in a topic by Doktor in Novopridosle skalamerije   
  Naletelo jos stosta toga . . .  ali me stra' da fotkam . . . . ima ovde puritanaca koje nervira kada ti se vidi sistem na slici ili bolje receno kada cesto slikas svoj audio sistem u kome svakodnevno uzivas.
  Jbga, mislim da mi je uspeo snimak ovako "iz ruke". 
  Prosto ne smem ( jos uvek ) da turim u temu " Trenutno na gramofonu" . . . 
   
  Btw, Grozni ispljuva ovaj LP samo tako. Te Oscar na zalasku, te salonsko-tezgaroska svirka . . . . a ja ovaj LP jurio k'o sumanut ono bas zbog nekih davnih vremena kada smo ovo slusali kao jednu od test ploca ( msm ono kada Ray Brown shapuce u puz od kontrabasa, pa Thipgenove metlice, pa . . .  )

  Zaljucak : 100 ljudi, 100 cudi . . . . 
 9. ZZZ liked a post in a topic by davor in Garrard 401   
  Nije igla sigurno,ne palim gramofon cesto...


 10. davor liked a post in a topic by Woland in Udrobljena automobilska tema.   
  ma da mi kupimo polovnog superba, turimo mu kameru, nabacimo par uniformi i haramo autoputem.. za 15 dana vratimo investiciju a onda je nebo (praštaj Crni) granica
  P.S. iz pouzdanih izvora sam saznao za postojanje nekoliko privatnih radara najnovije generacije
 11. davor liked a post in a topic by AR2 in DIY - generalna oftopična zabava   
  Iako sam u sustini za ujedinjenu Evropu, mislim da to nije moguce. Raspad EU je sasvim blizu jer nakon Britanca slede Francuzi, Austrijanci, Svedjani, Italijani... Dinamika se znatno promenila sa jakom desnicom koja je dobila na znacaju u mnogim zemljama. Amerikancima nikako ne ide na ruku raspad Evrope, a za mnoge u Evropi to je jedini nacin da opstanu. Amerika manipulise Evropu mnogo lakse pregovarajuci sa jednim centrom. Pogledajte samo ovaj sramni trade agreement koji se namece, koji potpuno unistava i oduzima pravo svakoj drzavi potpisnici u korist velikih kompanija i koji omogucava masovno trovanje americkom hranom cele Evrope. To do sada nije bilo moguce i ako Brisel to potpise raspad je neminovan. Iako je ideja ujedinjene Evrope kao balans Americi, sjajna - po meni i po onome kako se do sada razvijalo to nije bio slucaj. Desilo se upravo suprotno, samo je olaksalo prodor svega loseg podrzavajuci iskljucivo interes Amerike koja je radila na unistenju Evrope sa jedne strane preko Brisela, a sa druge preko Bliskog Istoka saljuci hiljade izbeglica ne bi li uneli razdor i nevolje. Svaka drzava koja je primila tolike izbeglice ce u doglednoj buducnosti imati sudbinu naseg Kosova i na to su Ameri i racunali. Jedini nacin da se odbrane je da sami donose svoje odluke. Istu slucaj sa valutom. Da su Grci mogli da stampaju svoje drahme ne bi se nikada nasli u situaciji u kojoj su bili. 
 12. davor liked a post in a topic by AR2 in DIY - generalna oftopična zabava   
  Jos samo da dodam, jedini izlaz za spas ujedinjene Evrope je otvaranje i kompletna promena kursa u odnosima sa Rusijom. To je ono cega se amerikanci najvise plase, a po svim izgledima stvari je sasvim moguce. Sada bez Britanskog uticaja koji je u velikoj meri krojio politiku Evrope, sumnjam da ce Putin da propusti takvu priliku.
 13. davor liked a post in a topic by Superfi in Novosti iz Sonido radionice   
  Uh, kad se samo setim koliko je vremena proslo...
   
  Po preporuci Zena bio sam verovatno prvi sa ovih prostora koji je kupio Sonido drajvere, SFR 200 keramicke. Varga je tada jos pricao kako su magneti japanski, bolji od alniko Mala digresija: Kada sam skoro pogledao prilog o exploataciji kobalta smucio mi se alniko/
   
  Za jedan dan, sadasnja zena, onda jos cura i ja smo sastavili kabinete AION. Sad sam je pitao i seca se 
   
  Amp sa kojim sam ih prvi put probao je neka Zenova skalamerija  /hahah majko moja na sta to lici, Tim de Paravicini klon, poznatiji kao Musical Fidelity A1/ i shok: kakav zvuk     
   
  Koncept FR drajvera bez skretnice i malog ampa u A klasi je ispunio sva moja ocekivanja. Pa i vise...Uzivao sam u tom zvuku godinama...
   
  Ukratko: to je zvuk koji je nadmasio moj danasnji sistem (koji je pri tom 100x skuplji) u nekim aspektima reprodukcije. Nikad nisam cuo Rebeku Pidgeon (Grandmother) kao na Aionu...ili Minor Swing or Djanga...Strasno...Nema ociglednih nedostataka, nema analize muzike na bas, srednje i visoke. U poredjenju sa Lowther DX4 u Mau horni: manje detalja u srednjem opsegu i visokima ali u celini mnogo izbalansiraniji zvuk. U poredjenju sa Beymama u istim Mau XII kabinetima, imao sam vise basa sa Ayonom, znaci opet bolje...Cak sam slusao Teresonic Ingenium i drugar sa foruma i ja definitivno preferiramo SFR 200 u Ayonu. 
   
  Zao mi je sto ih nisam jos uvek probao sa current drive ampom tipa FW F1/F2. Aleph mi nikad nije legao kao Musical Fidelity A1 by Zen...
   
  Zakljucak: strasno zabavan zvucnik. Topla preporuka!!! 
 14. davor liked a post in a topic by Leonardo in Nasi u svetu , Gramofon   
  Trenutno se držimo pet osnovnih modela koji su u stalnoj ponudi. Samo prošle godine je napravljeno i isporučeno preko 50 gramofona, sve van zemlje. Moje učešće u priči o Soulines gramofonima je od početka do danas, vezano za izradu nekoliko podsklopova i elemenata. Igor i ja sarađujemo veoma fino od samog početka kada smo samo reciklirali nekoliko polukrševa odnosno na par gramofona - skulptura. Lepa je ovo priča.
 15. davor liked a post in a topic by Stradi in Nasi u svetu , Gramofon   
   
        Good vibrations: From designing ships to making turntables
      "I think every home should have a turntable," says Igor Gligorov. "The world would be a better place."
  His enthusiasm is perhaps understandable, because as the founder of boutique hi-fi brand Soulines, Igor certainly has a stake in the issue.
  But whatever he thinks about their desirability, there isn't a huge market out there for the old-fashioned record players where you lower a needle onto pressed vinyl discs.
  The vast majority of people have embraced the low cost and convenience of digital music.
  The four-year-old company has only just started making a profit and it is Igor's enthusiasm for for music, design and creativity that is keeping him going.
  "I started to play cello when I was five," he tells me.
  "As a teenager I discovered punk - and there, everything started: a passion for a different kind of music. Then my passion for high quality hi-fi equipment developed and slowly this passion became the main thing in my life."
  Hand-assembledSoulines makes just five different models, with a real emphasis on design; crafted for specialist buyers, it is a far cry from the days when vinyl ruled the roost and turntables were mass-produced for the general market.
  The most traditional in appearance is the Dostoyevsky with a split wooden plinth, others are deliberately futuristic - such as the flagship Kubrick model, inspired by the space station in the film 2001: A Space Odyssey.
  Image captionIgor Gligorov has made his passion for music his businessThey can cost up to $3,800 (£2,500) and are sold in 12 countries. Igor assembles each one by hand - mass-production it's not. He's sold 40 units this year - double what he achieved last year.
  Before turning his hand to record players, he studied ship design in Belgrade. You might think the study of shipbuilding would have little to do with producing turntables, but Igor disagrees.
  "Designing a ship and designing a turntable are similar - both are based on vibration control," he says.
  "A turntable just has much smaller vibrations - coming from the motor, platter and bearing."
  He started by building recycled turntables for his friends using scavenged parts. It was done mainly for love, but it sparked the idea that would eventually become Soulines.
  He launched the company in 2011 with $6,500 from family savings.
  Vinyl revivalTheory is one thing, but the true test of a turntable only comes when the stylus hits the groove.
  The set-up in Igor's listening room seems modest - a small pair of British-made Monitor Audio speakers, a tiny Trends digital amplifier from China and a self-made phono-stage amp to boost the signal from the Dostoyevsky.
  Image captionGlobal sales of vinyl are increasingThe test record is a red, gold and green pressing of the Bob Marley compilation, Legend. And from the opening metallic drum volley of Is This Love, the sound fills the room - each of the instruments and voices coming through distinct and clear.
  It is enough to convince even a Marley sceptic that perhaps there was a good reason behind this becoming reggae's biggest-selling album.
  The revival of interest in music on vinyl is morphing from a minority pursuit to a more mainstream activity, as LPs return to not just specialised retailers but even supermarket shelves.
  "Digital technology has made a full circle," says Igor. "The CD format is dying, if you can store hundreds of albums on your mobile phone then who needs a CD?"
  "Vinyl is different, it's like books. If you have something tangible, you can connect with it.
  "It's very difficult to connect with digital data. Young people are experiencing a new thing - a new perspective on listening to music," he says.
  Image captionThe shift to digital sent many turntables to the scrapheap Niche marketThe International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), which represents the world music industry, says that vinyl has seen a surge in interest in the last few years.
  "It's not just in the UK and the US," says the IFPI's Adrian Strain. "Sales are growing fast in Holland and Scandinavia and more and more countries are launching their own vinyl charts."
  Yet that doesn't mean we'll all be dusting off those 45s and 33s.
  While vinyl sales went up 54% in 2014, the IFPI says that still only accounts for 2% of money spent on recorded music.
  Vinyl is always going to be a niche market," says Adrian, "but it really has caught the imagination of music fans, and not just the older generation.
  "There are many younger fans who have discovered that records, beautiful album covers and turntables are really cool."
  Image captionIgor assembles all his turntables by hand Supply problemsWhile the revival of interest in vinyl has presented an opportunity for new firms like Soulines, there are still supply problems. Igor sources the majority of his materials in Serbia but finds that once an item goes out of stock, there is no guarantee it will return.
  He currently spends much of his time chasing up the workshops which custom-make the aluminium, acrylic and wooden parts to his specifications before taking care of final assembly himself.
  "Maybe I will try to relocate production into a system that works normally so I can work more on design and marketing," he says.
  "I can say I'm proud to get international promotion and acceptance from people all around the world.
  "My ambitions are normal - I don't want to get a Ferrari from this business. I want to manufacture more and more high-quality turntables."
    link izvora    http://www.bbc.com/news/business-35041053
 16. davor liked a post in a topic by crni. in Get everything down on pen and paper   
  Surovo,istinito pismo Bukovskog:Ovako uništavamo svoj život!
  Čarls Bukovski pre nego što je postao poznati pisac radio je kao poštar, a pre toga bio je zaposlen ...u fabrici za preradu krastavaca. Bavio se ovim poslovima sve do 49. godine, a onda mu je izdavač Džon Martin ponudio da će mu sve do smrti plaćati 100 dolara mesečno pod uslovom da da otkaz i posveti se pisanju.
  Bukovski je napisao: "Imam dva izbora, ostati u pošti i poludeti ili se igrati pisca i umreti od gladi. Odlučio sam da gladujem".
  Nakon toga je objavio šest romana i na hiljade pesama, a 17 godina kasnije, Martinu je napisao pismo o tome kako se osećao kad je napustio posao. Njegovo pismo:
  "Zdravo, Džone. Hvala ti na dobrom pismu. Nije loše ponekad se prisetiti kako je sve započelo. Znaš odakle sam došao. Čak i ljudi koji su o tome pokušali da pišu ili snime filmove, nisu to uspeli da prenesu. Nazivaju to poslom "od 9 do 5".
  Nikad nije od 9 do 5, nema besplatnih pauza za ručak na takvim mestima. Šta više, na većini takvih mesta izbegavaš pauze da bi zadržao posao. A tu je i prekovremeno i u knjigama im nikad ne polazi za rukom da opišu prekovremeno i to da, požališ li se na to, uvek postoji neki naivniji čovek koji će doći na tvoje mesto.
  Znaš moju staru izreku: Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
  Ono što najviše boli jeste postepeno propadanje ljudskosti onih koji zadržavaju poslove koje ne žele, jer se boje da je alternativa mnogo gora. Ljudi se jednostavno isprazne. Postaju tela u kojima se nalazi preplašeni i poslušni um. Boja napusti oko. Glas postaje ružan. I telo. I kosa. I nokti. Cipele. Sve postaje ružno.
  Kao mladić nisam mogao da verujem da bi ljudi mogli da daju živote pod takvim okolnostima. Kao starac, još uvek ne verujem. Zašto to rade? Zbog seksa? TV-a? Automobila koji isplaćuju u mesečnim ratama? Zbog dece? Dece koja će raditi isto što i oni?
  Ranije, kad sam bio mlad i seljakao se s posla na posao, bio sam naivan i pokušao da razgovaram sa radnicima:
  Hej, šef u svakom trenutku može da uđe i sve nas otpusti. Samo tako. Nije li vam to jasno?
  Samo bi buljili u mene. Predstavljao sam nešto o čemu nisu želeli da razmišljaju. U današnjoj industriji postoje masovna otpuštanja. Stotine gube poslove i njihova su lica u čudu. Govore: Dao sam 35 godina života, To nije u redu, Ne znam šta da radim...
  Nikada robove ne plaćaju dovoljno da bi bili slobodni. Daju im samo toliko da ostanu u životu i vrate se na posao. Ja sam to zapazio. Zašto nisu i oni? Klupa u parku ili opijanje u barovima činilo mi se podjednako dobro. Zašto tamo ne otići pre nego što me oni tamo pošalju? Zašto čekati?
  S gađenjem sam pisao protiv svega toga, bilo je olakšanje izbaciti sve to iz sebe. I sad kad sam tu, takozvani profesionalni pisac, nakon što sam potraćio 50 godina života, otkrio sam da postoje i druga gađenja.
  Sećam se kad sam radio u jednoj fabrici, jedan od kolega je rekao: Nikad neću biti slobodan.
  Jedan od šefova upravo je prolazio pored nas (zvao se Mori) i ispustio slasni osmeh, uživajući u činjenici da je njegov kolega zarobljen do kraja života.
  Imao sam sreću da napustim jedno takvo mesto, bez obzira na to koliko mi je trebalo, i to me je ispunilo takvom radošću. Pišem to starog uma i starog tela, iza mene su vremena kada bi većina muškaraca dopustila samima sebi da nastave s takvim stvarima, ali budući da sam počeo kasno, dugujem samom sebi da nastavim.
  A kad reči počnu da nestaju i kad će morati da mi pomognu da se uspenjem uz stepenice i više ne budem u stanju da razlikujem pticu od spajalice, i dalje će nešto u meni pamtiti osećaj na koji način sam prošao kroz ubistvo, nered i muku i domogao se barem plemenitog načina da umrem.
  To što niste u potpunosti potraćili život čini se kao vredno dostignuće, barem što se mene tiče.
  Tvoj Hank"
 17. davor liked a post in a topic by neskor in Čime se zanimam... (ovih dana )   
  Shishido LCR RIAA  da se proba. Delovi skupljeni iz fioke, cisto radi probe.
  Svira jakooo lepo 
   

 18. vsaudio liked a post in a topic by davor in RAAL 64-10 RIBBON   
  RAAL 64-10 ribboni, mogu da rade na 4ohm i na 8ohm.

  Karakteristike;
  ribbon material: aluminium
  frequency responce: 2.2-100Khz
  sensitivity: 91db/1m/2.83V
  impedance: 4ohm (ind 0.3mH) ili 8ohm(0.6mH)
  program power handling: 150W
  recomended crossover: 4th order L-R @ 2900 HZ

  Slike sa neta.Moji su nekorišćeni...
  Za forumaše cena za par 150Eur.
 19. davor liked a post in a topic by ManicP in Čime se zanimam... (ovih dana )   
   
  I drugari vole džem i slatko od dunja
 20. davor liked a post in a topic by Superfi in Čime se zanimam... (ovih dana )   
  Davore,
   
  neces Erviniu skinuti antibioticima. Foto labilni su i cak i da radis uvece, sutra su razgradjeni. Na stranu sto nisu sistemici a bakterija je u sprovodnim sudovima. Ostre makaze ili testera su jedini lek. Preventivno treba ici sa sredstvima na bazi Fosetil-Aluminijuma a ne sa bakrom, koji je uobicajen. Ja planiram da sadim dunju ali oklevam bash zbog gospodje Ervinie.
   
  Elem, nisam ja nego prijatelj ali na mom gramofonu, poigrali se sa Dr Feickert Adjust Plus igrackom. Namestali azimut prvenstveno a onda i sve ostalo sto softver omogucuje. Kad mi stigne povecalo planiram da se pozabavim i sa SRA. Neki USB mikroskop za moje bube kojeg planiram da koristim i za ove svrhe :-) 21. davor liked a post in a topic by guja011 in Čime se zanimam... (ovih dana )   
  pa ono stoji, al se skoro ja ne pitam.
  ono što imam a na leru je je torus 155vac i 2x12vac. naravno , može ti se premota tih 2x12 našta oćeš za grejanje
  (razumne struje)
   
  da ne osdtupamo od teme, bavljenje... očistio i iseckao tj izfronclao 120 kila dunje/dunjca.
 22. davor liked a post in a topic by stein in Udrobljena automobilska tema.   
  Šta učiniste od oglasa...
   
  Elem. Pauza do utorka ili srede. Auto pazaren, sad ostaje samo da se ode po njega i ili ostavi Modus u zamenu za deo cene ili doveze nazad i stavi u oglase.
   
  Škoda Yeti 2.0, 4x4, 103kw (140bhp)
   
  Ovako izgleda iznutra
   

 23. davor liked a post in a topic by prophet in Integrated vs Separated   
  Tu I počinje zaheb u HiFi, kada umesto zgodnih odabereš nezgodne kutije.
 24. davor liked a post in a topic by Woland in Konceerti   
  20.09.2015. Zadužbina Ilije Kolarca
  Beogradska Filharmonija, dirigent Zubin Mehta
   
  Mozart Simfonija br. 41 - Jupiter
  Mahler Simfonija br. 1 - Titan (integralna verzija)
   

   
  Još uvek sam pod utiskom pa teško pronalazim reči.. možda za nekoliko dana Savršen koncert, Beogradska Filharmonija i Maestro Zubin Mehta zaista imaju neku posebnu sinergiju.
   
 25. davor liked a post in a topic by Superfi in Čime se zanimam... (ovih dana )   
  Namestaj
   
  Ostaje jos da se masivi (americkog) oraha obrade i montiraju. Takodje, prave se bas reflex tube...
   
  Majstor Fric je jedan jedini! Ko ne bi pozeleo ovakvog komsiju?