Jump to content

prophet

Član
 • Content count

  2542
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

prophet last won the day on March 9

prophet had the most liked content!

4 Followers

About prophet

 • Rank
  OBK
 • Birthday 01/01/70

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Mediterran
 • Zemlja:
  .

Recent Profile Visitors

8601 profile views
 1. Lepota dizajna

  Ko voli: https://m.kupujemprodajem.com/Nordmende-Isabella-Stereo-3-683-radiogram-39589255-oglas.htm#mhs0-1507913530602
 2. Šta trenutno slušam . . .

  Kupis VGA to HDMI kabl.
 3. Svi vi što maštate o sreći...

  Fenomenalno!
 4. Filmovi koje volite

  Naravno Jupiter 6 i 8, ima se tu jos sto sta dodati. Meni u secanju Zawinulov Prophet T8 sa tonskih proba pre poslednjeg nastupa u Sava Centru. Kakav je to "fat" ton bio.
 5. CBT36 i slični "array" zvučnici

  Bolje da su stack-ovali vufere a stavili po jedan krsteni mid i visokotonac.
 6. Filmovi koje volite

  Kakav fleš. Hvala za podsećanje. Te "starudije" su i danas etalon za dobar ton. Pogotovo analogne mašine: Moog, Prophet, ARP... Nešto slabiji su ovi sa digitalno kontrolisanim oscilatorima (Juno 106...). Mislim da Benjamin Walfisch ima veliki hendikep ako nikada nije "programirao" i pravio boje na starim sintovima. Gledajući najavu za BR2049 odgledao sam nedavno ponovo prvu verziju. Vangelis je to maestralno uradio i uklopio. Meni je njegov stil oduvek bio pomalo nezgrapan (što reče jedan čovek: "Kad Vangelis nagazi onaj njegov pravoslavni a-mol" ) ali je zaista uspevao da pogodi senzibilitet i putem melodije i samim bojama na sintovima. To se jako dobro uklopilo sa samom radnjom a bogami i vizuelnom estetikom filma. Za to "oranje" u donjim registrima su zaslužni pre svega Moog i Prophet, odnosno dizajneri Bob Moog i Dave Smith. Potonji je, osim što je dizajnirao fenomenalne Prophet sintove ,već tada radio na vektorskoj sintezi, koju je kasnije po akviziciji Sequential Circuits Inc.-a od strane Yamahe razvijao za istu. Odnosno celokupnu seriju SY, od koje vidim ima i jedne na Vangelisovoj listi. Kasnije je radio mislim za Steinberg softverske sintisajzere. Sa pomenute liste sam svirao na velikoj većini sintova od kojih su neki zaista retki, tipa Prophet 5 i još ređi Prophet 10... u stvari kada pogledam celu listu tu je gotovo sve što je ikada vredelo od sintova uz bonus u vidu Hammond B3 i Fender Rhodes. Eh da, Vangelisov ton nije lako emulirati, vidim to već prema ovim sekvencama. Iako nezgrapan, imao je mekoću tona u sadejstvu sa (kako se to tada govorilo) "masnim farbama". Ovo novo mi deluje pomalo plastificirano i sintetički. Ali ostaje da se pogleda film u bioskopu za konačan utisak ili nabavi kompletan soundtrack
 7. Šta trenutno slušam . . .

  Ako jos uvek imas RME probaj je kao transport.
 8. Tražeći radnje sa instrumentima naleteo sam prvo na taj kvart sa hi-fi. Tone i tone uređaja, uglavnom u kutijama a takođe izmešano sa belom tehnikom. Mene to nije zanimalo, a imala je u drugom delu grada u Regent St. jedna fina Pioneer radnja gde je sve bilo povezano i mogao si na miru da slušaš. Ali kad sam došao u ovaj deo gde su instrumenti zaglavio sam ceo dan. Likovi koji su radili u tim radnjama su bili fenomenalni, odmah ponude cirku, da odsviramo nešto zajedno... To su uglavnom bili muzičari. Petkom posle posla su se okupljali mislim na Cherring Cross i tu muzicirali. Naravno pozvali su me da dođem da ih slušam. Sećam se da sam otišao sa burazerom, oni mi se svi odreda javljaju a burazer u čudu : " Pa ovi te svi poznaju" A kod Tome jeste bilo tako. Bio je bukvalno 2 minuta pešaka od mog hotela. Očekivao sam gomile uređaja, a ono jadac. Kancelarija sa telefonom i prazan sto sa nekom zastavicom. Toma je bog da ga prosti bio mnogo dobar lik. Objasnio mi je kako posluje, okrenuo par telefonskih brojeva, našao najniže cene (znatno niže od onih iz oglasa u Politici).
 9. Toma je bio u Earls Court. A u tom delu oko Tottenham Court je bilo cudo od radnji sa instrumentima. Secam se da sam tamo svirao na Yamaha DX-1.
 10. Trenutno na gramofonu ...

  Pajo ti lebdis[emoji1]
 11. Šta trenutno slušam . . .

  Sunce ti poljubim https://www.youtube.com/watch?v=JixfzsQWZ8c
 12. RCA LC1 kabineti

  Zbog cega hoces da ih lakiras?
 13. Eksperimentalni kabineti

  Pravljeno u Hrvatskoj: http://s571.photobucket.com/user/nukro/library/?sort=3&page=1 http://www.njuskalo.hr/zvucnici/diy-fullrange-oglas-21366526
 14. RCA LC1 kabineti

  Originalno, od početka do kraja. Od izbora i poznavanja zvučnih jedinica ( i pribavljanja istih što je na granici nemogućeg ), odgovarajuće koncepcije, proračuna, merenja, izrade... sve ručni rad i u priličnoj stisci sa vremenom. Specifična estetika. I možda najvažnije od svega - jasno izražen stav. Hrabrost da se proba nešto novo i napravi istinski iskorak. Svi komplimenti.
 15. Iron Pre

  Svaka cast!
×