Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

apexaudio

Član
 • Content count

  232
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

6 Followers

About apexaudio

 • Rank
  Početnik
 • Birthday 09/27/65

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Serbia
 1. Upotreba OP ampa sa plivajucim napajanje da bi on sa +/-15V napajanjem pobudjivao izlazni stepen sa preko +/100V napajanjem zahteva povratnu spregu na oba ulaza (invertujuci i neinvertujuci). Izracunavanje pojacanja nije jednostavno odredjeno odnosom otpornika sa izlaza OP ampa na invertujuci ulaz i sa invertujuceg ulaza na masu vec se racuna po sledecoj formuli:
 2. A2 sam samo simulirao Terry ga je radio i sigurno je negde podelio plocicu... za A2 vazi isto kao i za sva druga pojacala ove topologije sa plivajucim napajanjem OP-a = ulaz ne sme ostati neopterecen niskom izlaznom impedansom preampa ili kratkim spojem inace je pojacalo nestabilno.
 3. Bice pdf plocice samo da na nju dodam ove otpornike za histerezis.
 4. Odlicno ostaje jos da otpornike za histerezis dodam i na stampanu plocicu. Majstor Deki ne bi mogao ni da okrene klasican klasican preklopnik
 5. A5 sam odavno testirao i samo da naglasim da na ulaz mora da se prikljuci izvor niske impedanse (izlaz preampa direktno, potenciomer na ulaz preampa)
 6. Bice jos lepsi osecaj kad se potenciomer pricvrsti na prednju plocu i stavi dugme
 7. Pisao sam da mora da se koristi operacioni pojacavac a ne komparator. Komparatori imaju izlaz otvoreni kolektor, a nama treba prebacivanje i na pozitivnu granu napajanja a ne samo na negativnu sto rade 393 i 339... svejedno ovo nije uzrok problema.
 8. 1M je velika vrednost i histerezis je mali... probaj sa 100k ili 220k...
 9. Probacu ja da nadjem resenje i ispravim pcb... mozda da probas bez kondenzatora 100nF...
 10. Mislim da bi dodavanje otpornika 1M sa izlaza svakog OP-a na + ulaz resilo problem
 11. Moracu da smislim nacin da dodam histerezis da se ne bi desavalo ovo oscilovanje na prelaznim naponima...
 12. Clanovima foruma mogu da dam cenu 15e vec za 2 komada. Postarina je manja rok isporuke 1 dan... mislim da je ipak povoljnije. Pozdrav
 13. Moja cena je 20e za komad (za vise moze popust) da ne pomislite da kao na ebay-u
 14. Preporucuje se direktna zamena, razlika u naponu grejanja (7V PCC88 6,3V ECC88) samo produzava vek lampi. Lampe su nekoriscene kupio sam dve neotpakovane kutije kao na slici, potrosio sa nesto vise od polovine. http://www.ebay.com/itm/Tungsram-PCC88-7DJ8-M-Pairs-MINT-NOS-JAN-Feb-MAR-1971-Hungary-ECC88-E88CC-sub-/160932194464
 15. Imam nekoliko PCC88 Tungsram lampi viska...