Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

apexaudio

Član
 • Content count

  344
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

6 Followers

About apexaudio

 • Rank
  Početnik
 • Birthday 09/27/65

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Serbia
 1. Evo jos jedne plocice za SR300, malo bolje od alexove.
 2. olaf sa diyaudio.com foruma je napravio i testirao FA9, evo finalne verzije.
 3. alexmm sa diyaudio.com foruma uradio je plocicu za SR300
 4. SR300 koristi klasicnu japansku topologiju iz uredjaja vise srednje klase koju su svi potcenjivali, ali na kraju kupovali. Koliko god pametovali o A klasi CFA pojacalima i slicno, kad treba da se 'odradi' poso koristi se ozbiljna posteno odradjena masina. Slicno je i kod PA pojacala diskutuje se o svemu i svacemu, ali kad mora da se ozvuci neki vazan skup bez greske svi se hvataju za 'mamute' kao sto je Crest Audio CA18 na primer.
 5. Sve je vec objavljeno na diyaudio.com u temi 'Studio Reference Amplifier'
 6. Dve nove gradnje sa diyaudio foruma, komentari su pozitivni.
 7. AA9 najnovija gradnja
 8. Plocica za FA9
 9. FA9 je verzija sa fetovima u izlazu umesto darlingtona.
 10. DOSADNOOO... a moze da bude zanimljivo samo kad bi vise ljudi napravilo AA9. Odgovor na pitanje koja je zena najbolja glasi 'SLEDECA' a ne 'moja zena kad je bila mlada pre 30 godina' i takva se vise ne radja pa me zene vise ne zanimaju
 11. Preporuka da se uradi pojacalo u A klasi je zbog sticanja iskustva sa drugacijim kolom za regulisanje mirne struje izlaznig tranzistora. Svi vec imaju iskustva sa Vbe multiplejerom koji se montira na hladnjak izlaznih tranzistora kod pojacala AB klase. Kod A klase podesavanje mirne struje je opustenije nema opasnosti od termickog bega i nema nervoze pri okretanju trimera da se ne pretera sa mirnom strujom. Kod AA9 i AA14 nisam ni predvideo nikakvo podesavanje, trimer je kasnije dodat za fino podesavanje iako je po meni nepotreban. Struja se odredjuje na osnovu pada napona na emiterskom otporniku izlaznog tranzistora i moze da se proracuna, malo odsupanje nije problem pri ovako velikim vrednostima struje.
 12. Zaboravio sam jos jednu prednost stampane plocice na kojoj su integrisani ispravljac i zastita, a to je povezivanje masa. Na ovu plocicu se prikljucuje transformator ulazni signal i zvucnik, sve veze masa su uradjene na plocici tako da nema problema sa brumom i zujanjem sto je najcesci problem kod manje iskusnih samograditelja. Planiram takodje i AA9 na ovakvoj plocici za one koji vole A klasu, mozda sebi uradim jedan. Mislim da bi svako ko se iz hobija bavi samogradnjom pojacala trebalo da uradi bar jedno pojacalo u A klasi. Ja sam poslednje pojacalo u A klasi uradio pre 25 godina, a i tad sam ih radio samo za prodaju.
 13. Ja sam tu planirao Darlingtone MJ11015/16
 14. Moji projekti nisu komercijalni, mislim nisu meni zato sto ne prodajem kit komplete ili module, ali vidim da drugi zaradjuju na njima. Nema nacina da se to spreci bar prave kakvu takvu reklamu. Planiram AX11P koji bi se razlikovao od podeljenog po integrisanoj zastiti i napajanju sto bi olaksalo i pojednostavilo izradu kompletnog diy uredjaja... izgledalo bi ovako.
 15. Plocice su kod Kineza narucili Brazilci tako da ne znam sta su ugradjivali od elemenata.