Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

apexaudio

Član
 • Content count

  352
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

7 Followers

About apexaudio

 • Rank
  Početnik
 • Birthday 09/27/65

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Serbia
 1. Morali bi ulazi da se dovode na preklopne kontakte, a svi NO (normal open) da se spoje kao izlaz selektora dok bi svi NC (normal close) isli na masu... tako bi radilo, ali ne preporucujem da se ulazi kratko spajaju na masu vec da se resi problem sa preampom... da mu se stave otpornici izmedju ulaza i mase ili sta je vec potrebno ne znam o kom se preampu konkretno radi resenje sigurno postoji.
 2. Releji imaju preklopne kontakte i neaktivni kontakt je na masi umesto da 'visi u vazduhu' pri ukljucenju releja on se odspaja od mase i ide na sabirne izlazne kontakte tako da nece biti problema osim sto nije pozeljno kratko spajati izlaz nekog uredjaja na masu ako nema izlazni otpornik da ga zastiti od kratkog spoja... svejedno problem nije u selektoru nego u preampu. Selektor je cisto mehanicki sva elektronika sluzi samo za ukljucivanje releja. Ovkakv selektor smanjuje mogucnost preslusavanja kanala ili indukovanja smetnji bolje nego klasican kruzni preklopnik.
 3. Pomenuo sam ukljucivanje i iskljucivanje mreznog napajanja jednim tasterom evo kako izgleda taj sklop.
 4. Sprint file selector.lay6.zip
 5. Treba dodati vod na pcb koji ce sve kontakte na relejima na koje su spojeni neaktivni ulazi kratko spojiti na masu.
 6. Super GC testiran.
 7. Evo kako je spakovan jedan APEX B500 u kutiju sa SMPS napajanjem.
 8. Jos jedan AX11 testiran na high-end zvucnicima
 9. Evo jos jedne plocice za SR300, malo bolje od alexove.
 10. olaf sa diyaudio.com foruma je napravio i testirao FA9, evo finalne verzije.
 11. alexmm sa diyaudio.com foruma uradio je plocicu za SR300
 12. SR300 koristi klasicnu japansku topologiju iz uredjaja vise srednje klase koju su svi potcenjivali, ali na kraju kupovali. Koliko god pametovali o A klasi CFA pojacalima i slicno, kad treba da se 'odradi' poso koristi se ozbiljna posteno odradjena masina. Slicno je i kod PA pojacala diskutuje se o svemu i svacemu, ali kad mora da se ozvuci neki vazan skup bez greske svi se hvataju za 'mamute' kao sto je Crest Audio CA18 na primer.
 13. Sve je vec objavljeno na diyaudio.com u temi 'Studio Reference Amplifier'
 14. Dve nove gradnje sa diyaudio foruma, komentari su pozitivni.
 15. AA9 najnovija gradnja