Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

InSides

Član
 • Content count

  710
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

5 Followers

About InSides

 • Rank
  Početnik

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Македонија
 • Zemlja:
  Macedonia
 1. Мали тест мање CNC машине. Празна подлога за ручицу: Подлога за SME ручице:
 2. Да ли је неко проверио дали ово ради? Наиме, треба да поручујем компоненте из Mouser-а, а нити испоручују у Македонији, нити могу да им платим одавде. Свакако, ако неко има бољу идеју како поручити ствари из Mouser-а, био бих веома захвалан. П.С. Мора бити Mouser, имам линк до корпице из Mouser-а, а комбинација тих ствари се једино налази код њих.
 3. Свакако. Пенетрира делимично. Додаје нешто испод 10 микрона што је лимит моје мерне опреме. EverBrite каже у упутству да је дебљина финалног слоја око 5-8 микрона, ако се ураде по упутству два слоја. Ово се примети једино код ситних навоја, као рецимо М6 који је навој за осовину за плоче по цртежу - наиме, мало се теже завија, али нипошто толико да би направило неке проблеме. Остало ми пар мл... да ти пошаљем на пробу?
 4. И даље - од овог: Добио ово:
 5. Нисам фарбао. Зато сам и линкао пост раније, ево га опет:
 6. Заштита бронзе од потамњивања: У фази сушења:
 7. Kill me now, али ја користим Sumiko HS-12 на своју SME 3009.
 8. 0. ZM 1. Alex Nosim: Ko zna šta ću da skuvam do sektembra, ipak najavljujem kandidaturu za zlatnog švajsaparata u kategoriji tranzistorsko-cevna tehnika i mali zvučnici (do 3 litra) 2. skrstic Nosim: SVE (osim zvučnika) 3. InSides Nosim: FirstWatt F1 clone, DIY gramofon + par ruchica (eventualno i PhonoClone 3 ako neko lokalno ne obezbedi phono stage)
 9. Мало нас је, ал' смо говна. Него једно озбиљно питање, како ове године би донео ствари, дали може неко од вас да ми помогне да схватим које су царинске процедуре за декларације? Ако завршим грамофон, то би био цел гепек кутија, па не би да имам проблема на улаз у/излаз из Србије.
 10. Ја свакако долазим. Прошли ми пут нису били 600+ километара проблем у једном правцу. Мада... не би било лоше мало јужније овог пута, ако се може. Ако је октобар, доносим нови грамофон, пар ручица и Firstwatt F1.
 11. Задња верзија, смањена толеранција, полирана и осовина и носач. Тест за челичном куглом (финална верзија користи керамичку куглу), потисна плоча од полиоксиметилена (Delrin) и без икаквог мазива. На погон руком, обрће се више од пет минута. Снимили смо нешто више од минут:
 12. Стигло данас: Испоручено за десетак дана, укупно 20 EUR. Јавим како функционира.
 13. Недеља касније, добио ово: Лепа ствар ова бронза.
 14. То сигурно не. Лепа ствар те јахте...
 15. Ако успем у идеји, лежај остаје релативно видљив, па зато...