Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

InSides

Član
 • Content count

  678
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

5 Followers

About InSides

 • Rank
  Početnik

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Македонија
 • Zemlja:
  Macedonia
 1. За те паре узимај.
 2. Ако је пренос 1:4, онда ми је математика off. За пренос 1:4, резултат је 2938 ома. Ево у прилогу један калкулатор који узима у предвид степен преноса, као и отпоре примара и секундара. Ако се водиш тим подацима (које си навео), уз помоћ паралелних отпора, могло би се подесити да се види (desired load impendace) било која вредност од 1 до 1,500 ома. MC Step-Up Calculator.xls
 3. Да искористимо мајстора пре него се пензионира. Нацртао ово: Дошао до овог: Тек треба да се осовина кали и полира, али бар смо на путу дотле.
 4. 1:16 пренос? Који је то степап? Ако не грешим, моја груба математика каже 184 ома. ЕДИТ: Ево калкулатора - http://www.hagtech.com/loading.html
 5. Заборавио... је ли то само бафер у комбинацији са Slagle аутоформерима?
 6. Хвала! Цртежи ми дојадили, и мада нисам све до краја дизајнирао како би хтео, морао сам да почнем од нечег. Знам да дрво може да се криви, и то је до негде очекивано. Ако је ово проблем на дуже стазе, чак и кад је дрво стабилизовано, увек могу да израдим основу од алуминијума, или POM-а (Delrin?)... ...мада не бих ако баш не морам.
 7. Не могу ти послати ПП.
 8. Највише три, у најбољем случају - све DIY. За почетак, SME 3009 (или конверзија на квази 3012), онај моји готов унипивот (DIY Unipivot MKII), и нова (зa мене) варијација пивот концепта.
 9. Сам свој. Да не би било тако, не бих био комфоран да постављам техничке цртеже туђих дизајна.
 10. Нисам ја против тога још сада. Мада, ово је процес који можда траје и више од годину дана, па не бих да сам себи правим притисак. А ова тема је била одлична могућност да ја не изгубим фокус. Научио сам доста од других, и настојим да вратим што више - па зато уз сваки корам додајем и техничке цртеже. Технички, кад сам готов, ако се некоме свиђа где сам стигао, може да потпуно реплицира све кораке. Како нисам имао могућност да тестирам спој дрвета и алуминијума, у дизајну сам предвидео и допунски метод затезања, а то је М6 завртањ који пролази добрим делом дужине. На задњем цртежу се може приметити та празнина. У пракси, нема (за сад) потребе за тај екстра завртањ.
 11. Да бар завршим још пар компоненти.
 12. У комбинацији са овом сликом би требало бити јасније:
 13. Биће, кад имам да више покажем. Идеја је да отворим тему кад буде све готово, али ова тема може да покаже баш колико времена траје развој. Требало би бити грамофонска база, кад буде завршено.
 14. Све ово, па копирано три пута: И стигли до овог: Идемо даље.