Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

sax.hifi

Član
 • Content count

  2450
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

About sax.hifi

 • Rank
  Tube Wizard
 • Birthday 09/27/71

Contact Methods

 • Website URL
  https://saxhifiheaven.shutterfly.com

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd, Žarkovo
 • Interesovanja:
  Tubes & Yamaha Elephant Ear Speakers
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

13053 profile views
 1. soft start sluzi da odlozi visok napon. a bljesak je zbog neceg drugog. zbog grejaca, ne uguran dovoljno. kod mene 2 kom. Ei Nis ECC82 bljeskaju jebem li ga koliko dugo i nista im ne fali. doduse, ja vise volim ispravljacice od soft starta. za preampe je odlicna na primer EZ80. nepravedno zapostavljena lampa. kao i EZ81. ne kazem da soft start ne valja, samo ja vise volim ispravljacice.
 2. 1981 Yamaha XJ 650 Maxim agregat od Seca modela, odlican (valjaju samo od 80 - 82-e godine) 71 ks stavljeni pod filteri u voznom stanju, ali neregistrovan zbog mnostva obaveza ne mogu da zavrsim custom-izaciju ostalo da se uradi hard tail, da se skinu stenderi da bi se ispravio auspuh i eventualno wrap za auspuhe. koga zanima vise, mogu da objasnim podrobnije na telefon 064 1 654 97 Sale cena za kolege forumase : 1000e i bice do kraja meseca ako se ne proda, ide nastavak custom-izacije i nece biti na prodaju. motor ce biti do kraja meseca u Beogradu.
 3. pogresno.
 4. svaka cast za skutijavanje. svaka cast za trud. ali sto se tice line preamp-a, dovoljne su i 2 lampe. ne racunajuci ispravljacicu. 4 lampe su stvarno preterivanje. na primer Salas line preamp - 2 kom. 6V6GT (a moze i EL84, 6P14P ili 6P1P). ispravljacica moze a i ne mora. a radi ko bog. broj lampi u uredjaju ne garantije kvalitet zvuka. to garantuje izbor lampi. na primer 6N23P je majka mara za 6N3P.
 5. veoma kvalitetno pojacalo 2x 45w na 8 oma (ondasnjih, pravih vati) kvalitetan phono (m.m.) kome je bitno za gramofon digitalno pojacavanje zvuka nema problema sa sustanjem i krckanjem potenciometara ima limiter - ogranicavac snage (set, reset) cena : 50e 064 11 654 97 Sale
 6. MBO set (MBO Schmidt & Niederleitner) pojacalo + pretpojacalo midi dimenzija MBO PA-1 pojacalo (2x 25w sin. 8 oma) MBO MA-1 pretpojacalo ima kvalitetan phono (m.m) ne prodaje se odvojeno cena : 50e komplet 064 11 654 97 Sale
 7. aktuelno. nova cena : 80e
 8. aktuelno.
 9. jebes oglas. znam coveka (na moje veliko zadovoljstvo), nevidjeni esteticar, perfekcionista i picajzla. voli da ima dobro, i da to dobro obavezno bude i lepo. voli ponekad i da se igra. na moje ne preveliko zadovoljstvo se razume i u elektroniku. ima i lemilicu. na nesrecu ne slusa uvek Slobu (poznatijeg kao skrstic) i mene. ali na srecu Slobce i ja ga volimo i kao coveka i kao hifistu.
 10. vrabac. cekam da pocne da leti, pa u slobodu. ipak, najbolje mu je na slobodi.
 11. juce stigao. bio na sred ulice u Zarkovu. prava sreca sto ga nesto nije pregazilo ili pojelo. za sada jede hleb i keks (namocen). galami za medalju, nadjacava papagaje (efikasniji je ) obozava da stoji na prstu. kako mi izgleda, prezivece. to mi je i zadatak.
 12. cika brka mi je refreshovao prastari philips 204, impuls pomagao uvek sto savetima sto akcijom, hvala cika impulsu jos jednom, zen je tu da strucno i znalacki sredi kvoda..... kad bi svi bili kao mi gore pomenuti, to jest ophodili se kako treba prema kolegama (musterijama) bilo bi ihahaj. ali nemoguce je. ima i stapa i kanapa, a bogami i neznanja. nije najgore kad neko nesto ne zna, i ja toga dosta ne znam. ali ne valja kad neko nesto ne zna a misli da zna. a jos plus ima lemilicu.
 13. ja ti poslao kondove po Sashi. veceraske.
 14. nisi u pravu vezano za ne za audio. jesu za audio ali zna se gde. ko ne zna gde, nek ih ne koristi. odlicna primena na primer je u katodi ulazne lampe u lampaskom SET-u, na primer. to i mnoge druge stvari vezano za tantale mi je otkrio pok. gospodin Nikola jednom prilikom za 1. maj kod Dunavka na jednom od slavlja.