Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Kuja

Član
 • Content count

  396
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

2 Followers

About Kuja

 • Rank
  Početnik
 1. Misliš na Rutrekeru? Samo 4 izdanja Hungarotona? Meni deluje da ih ima preko 200. Edit: Zaboravi, sada skapirah da se radi o kvintetu, a ne o Hungarotonovim izdanjima en general...
 2. Pa to ti je upravo ona verzija sa linka koji sam postavio na prethodnoj strani: http://szatrawski.blogspot.rs/2013/03/mahler-symphony-no-1.html
 3. U pravu si, pobrkao sam Fischerove snimke za Hungaroton. Ovaj CD sam kupio pre skoro 30 godina, davno je bilo a ista je ilustracija na omotu!
 4. Moj prvi CD u životu je Mahler-ova Prva simfonija od Fischera, u pitanju je retka rana verzija, više na ovom linku: http://szatrawski.blogspot.rs/2013/03/mahler-symphony-no-1.html https://www.discogs.com/Gustav-Mahler-Ivan-Fischer-Hungarian-State-Orchestra-Sympony-No1-With-Blumine/release/9971182
 5. Zanimljivo! Samo da nabaviš dovoljan broj novih igala. Možeš ih kupiti recimo ovde (u description polje za pretragu ukucaj "steel"): https://www.pickupnaalden.com/english/search.asp?N=01886 Igle na tim gramofonima su čelične i za jednokratnu su upotrebu. Ploče su imale projektovan životni vek od 30 do 50 slušanja: http://www.lencoheaven.net/forum/index.php?topic=426.0
 6. Imaš pravo! Mada je pomenut i Winamp, za njega nisam siguran.
 7. Ako nećeš da ulažeš u streamere tipa Squeezebox, ili možda neku Linux (npr. Daphile) DIY varijantu, ovo što si gore naveo je najjednostavnija varijanta koja će ti raditi to što ti treba. Ako mora WiFi, problem može biti jačina signala i samim time kvalitet konekcije i maksimalna brzina prenosa podataka, što može uzrokovati štucanje prilikom reprodukcije lossless fajlova.
 8. Možda je nostalgija u pitanju, ali meni je bilo savim fino i ovako : Živeo u komšiluku u Kumanovskoj, u bioskopu Slavija gledao "Hongkongške akcione" filmove.
 9. Ono što je zajedničko svim ovim fontanama je sama reč "fontana". Kada se nešto ozbiljno radi, ne pije vodu "sve je lepše nego kako je do sada bilo". Ovakvi gradski prostori se projektuju kao celine. Obratite pažnju kako su te fontane u Barseloni i Rimu uklopljene u svoje okruženje. Slika iz Barselone koju je pre par postova okačio Grozni baš to pokazuje - prava fontana je u stvari smeštena van direktne zone saobraćaja (u kadru sasvim levo gore, ispred ona četiri stuba stuba gde se vidi i masa sveta), a unutar kružnog toka je celina koja je primerena mestu na kome se nalazi. Letos smo bili u Barseloni i jedno veče smo se super proveli pored te njihove čuvene muzičke fontane. Cela fora (ili jako veliki deo) je baš ta mogućnost prilaska. A i taj fini vodeni sprej baš fino osvežava na letnjoj vrućini. Fontana je samo deo šire urbanističke celine, obratite pažnju na prilazni deo, zatim samu fontanu pa onda brdo sa koga se ta celina sagledava:
 10. Zaslepili me ovi dijamanti, pa AT91 nisam ni primetio! Good catch!
 11. !!!!
 12. ... https://www.gearslutz.com/board/live-sound/1153530-connecting-interface-line-out-into-stage-box-mic.html ... http://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/31087-i-need-some-advice-of-coloringsaturation-gear-w-midas-m32r/ https://www.gearslutz.com/board/live-sound/1153196-need-advise-buying-dedicated-monitoring-rack.html Autori originalnih tema na Gearslutz forumu... ?
 13. Za početak, DAC koji se koristi u kombinaciji sa kompjuterom/strimerom treba da bude istog kvaliteta kao DAC ugrađen u CD plejer.
 14. Dok konkretno ne uporedimo (i jedni i drugi), nećemo znati. Baš ću da se raspitam kod Player-a da li daju Marantz na probu. Što se tiče diskova u uređaju ne znam... može da bude a i ne mora, možda zavisi od uređaja do uređaja? Eno ga i onaj čuveni Melco koji može da se koristi kao transport direktno preko USB izlaza, ima HDD-ove unutra, a svi se kunu u njega kako strava svira. Naim streameri takođe imaju ugrađene diskove, itd.
 15. Pa taj Marantz NA8005 je skuplji od Mac Mini-ja? Pa još dodaj cenu za NAS (Mini ima ugrađen HDD i mesta za još jedan). Ako se ukaže prilika u svakom slučaju bih voleo da ga probam. Ne znam da li ih u Player-u daju na probu. DAC već imam, tako da mi ne trebaju analogni izlazi na strimeru. Samo dižu cenu tj. plaćam ono što neću koristiti. Naim nDAC smo poredili sa starijim m2Tech Young-om, razlika u ceni je bila proporcionalna razlici u zvuku. Verujem da je Young DSD bolji. MacMini je u dnevnoj sobi neprimetan i potpuno bešuman (ali bukvalno bešuman - ventilator se ne čuje ni sa 30cm udaljenosti). Zakači se putem HDMI-ja na TV i nešto je veći od set top box-a za kablovsku. Mala bluetooth tastatura i to je to, a postoji čak i daljinac. Ako su dimenzije i buka razlog za averziju prema kompjuterima, to kod Minija ne važi.