Jump to content

dusan85

Član
  • Broj sadržaja

    7
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Informacije Profila

  • Zemlja:
    Serbia

dusan85's Achievements

Tek došao/la

Tek došao/la (1/9)

0

Forumska reputacija

  1. Hvala na savetima, poznat mi je termin Edge Wound ali nisam uspeo da nadjem takvu bakarnu zicu, takodje sam trazio i Aluminiumsku zicu ili (oblozenu bakrom) koju takodje nisam uspeo da pronadjem zbog smanjivanja tezine kalema, uzeo sam okruglu zicu i namotacu bifilarno u dva sloja, videcemo dali ce uspeti, nakacicu slike i video ako sve prodje kako treba
  2. Evo pronasao sam, premotaj video na 9.25 to u vezi debljine zice tj.vise slojeva namotaja.
  3. da znam, svi mi to kazu do 200 stepeni plafon, sto se tice lakova za namotaj, najvise koliko sam ja mogao da saznam je grcki elektrtek trpi do 180 stepeni, moracu da probam sa tim jer nista bolje/jace nisam uspeo da pronadjem. Jos jedno pitanje npr.(zaokruzicu cifre zbog lakse racunice) ako moze da se namota 2 sloja zice debljine 1mm, dali je to bolje zbog snage i izdrzljivosti ili npr.4 sloja zice debljine 0.5mm, ili cak 8 slojeva po 0.25mm, negde sam procitao da se svakom sledecem sloju namotaja povecava snaga zbog onog ispod...tako nesto sacu probati da pronadjem to, ako si me razumeo???
  4. Da shvatio sam o cemu se radi, nisam ovo do sad video, puno hvala, igracu se sa debljinama zice pa cu videti koliko mogu najdeblju zicu da stavim a da ne cese magnet, reci mi sad u vezi lepka ili laka za namotaj, treba mi neki koji moze da trpi ogromnu vibraciju i visoku temperaturu naravno? Kao sto mozes da vidis na slici sto sam okacio pre sat vremena, Bison dvokomponentni lepak koji trpi do 100 stepeni je skoro pa ceo izgoreo a nisam mu dao ni 25% snage sa pojacala???
  5. Bajlag, ovaj namotaj koji postoji na kalemu je tako i motan, krenulo se od membrane (plus) prema dnu, kad je doslo do dna vraca se prema membrani (minus) recimo da je to prvi od 2 oma, sad kad hocu drugi da odtadim namotaj on ce uvek prelaziti preko plusa i minusa od prvog namotaja, to je jedan sloj zice i jos dva od sloja od drugog namotaja, uvec cu imati 3??? ako postoji neki drugi nacin motanja molim te malo mi detaljnije objasni???
  6. sve sto ste napisali i ja znam u teoriji, necu da nosim kod majstora hocu sam da uradim i da se praksam, kako da ga namotam na 2x2 oma? mislim da nema mesta u procepu, tj.mogu donji namotaj da odradim bez problema ali onda ce gornji imati 3 sloja zice, sa ovom debljinom zice ne verujem da ce stati a da zica ne cese magnet, dali da stavim onda tanju zicu? ako to uradim koliko ce moci da trpi snage? koji lepak ili lak da koristim, moze neki konkretniji savet???
  7. Pozdrav drustvo, nov sam na sajtu kao i sa ovom temom, (nisam nikad do sad ovo radio ). Proslu godinu sam izasao na par takmicenja u DB Drag - merenje SPL-a u autu...i planiram da nastavim i ovu, uzeo sam woofer Gladen SQL 12, fabricka specifikacija je 1100 wrms na 4 oma, zvucnik je poceo nesto da krci i ja sam odlucio da ga rasklopim celog, sve sam povadio napolje i onda sam shvatio da se samo malo odlepila membrana od zavojnice. Obzirom da je to prvi zvucnik koji sam otvorio i da nemam apsloutno nikakvo iskustvo, odneo sam ga kod dva majstora da pogledaju...ustanovljeno je da je zvucnik vec neko otvarao i premotavao...(majstori nisu hteli da se zezaju sa njim). Eksperimentisanja radi ja sam hteo da mu svucem omazu na 1 om jer meni zvucnik od 4 oma nepravi bas nikakav posao zbog snage pojacala. Namotaj je bio u dva sloja, visine 4cm i multimetar je pokazivao 2.6 oma, odmotao sam odprilike 2/3 zice, premazao je dvokomponentnim bison lepkom, sve vratio na mesto, nacentrirao, spojio na pojacalo i sve super radi osim cinjenice da ne trpi ni priblizno istu snagu, cim mu dam malo vise snage pocne da se pusi (topi se lepak jer trpi samo do 100 stepeni a i malo zice se vise zagreva - moja pretpostavka). E sad ja hocu da ga ponovo premotam i da mu podignem snagu koliko je god to moguce a da mi ne izgori zvunik i naravno pojacalo, pa su mi potrebni saveti sta i kako da uradim da bi dobio zvucnik koji ce raditi na 1om. Izbor zice, lepka, motanje da bude DVC...?????
  • Trenutno na sajtu   0 članova, 0 Skrivenih, 18 Gosta (Pogledaj celu listu)

    • There are no registered users currently online
  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.3k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2860
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    slobanet
    Najnoviji član
    slobanet
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...