Jump to content

Kuršum

Član
  • Broj sadržaja

    1049
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    13

Poslednji trofej

Kuršum je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

Informacije Profila

  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

4952 posetilaca

Kuršum's Achievements

Dugo je sa nama

Dugo je sa nama (7/9)

607

Forumska reputacija

  1. Ok, i ja imam opticki, coax i bnc, sva tri su na istom pci to spdif konverteru, tj. onome sto sad funkcionise kao muzicks kartica. Elem, jos par laickih pitanja. Unutra su sva diska, oba HDD, jedan Hitachi stariiji od 250 bg na kome je Win 7 pro i jedna particija na kojoj drzim filmove i drugi Seagate od 1tb koji je dosta brzi od ovog primarnog tu je muzika. Jasno je da je bolje na njega instalirati ovo tvoje mjuzu bi mogao privremno da prekopiram na exsterni pa vratim posle. Da li moze jedan OS na jedan, a drugi na drugi HDD, pa me pita koji ocu da dignem po paljenju, ili jok?
  2. Ajd' da ipak pitam ovde pre nego na pp, po cenu da ispadnem glup u društvu (možda će odgovor još nekom koristiti), da li je ova tvoja optimizacija pravljena za DAC sa USB vezom ili i mi starinski tipovi sa coax vezom možemo da se ovajdimo?
  3. Watch this Idea Pin by @avidtechnology · 🔊 DIY limiter! PIN.IT 30-sep-2022 - Avid creó este Pin en Pinterest. 🔊 DIY limiter!
  4. Kuršum

    Kuršum ABC

    Koji promer navojne, M3? 'De kupiti, a ne plakati? Meni će za ovu od 1.5m širine trebati bar 7 ako pozadi na sredini jednu stavim, doduše kraćih.
  5. Kuršum

    Kuršum ABC

    Malo mi je postalo tesno na polici za sve lomove koje imam, a želim da budu i Fisher i Crimson u pogonu istovremeno, da ne arčim lampe na tjuner i filmove. E da bi stalo sve, trebaće nova polica, širine 1.5m, sa tri nivoa. Ima li neko neke predloge, sugestije, primere, šta praviti i od kojih materjala, kakve konstrukcije. Da li one navojne šipke i paneli ili drugo nešto, još je u fazi razmišljanja. Ili ako ima neko da ponudi neku koja se uklapa, sve može.
  6. Kuršum

    Kuršum ABC

    @Gox co. je i odradio sve. Evo što duže slušam, sve veći kez. Što bi rekao her Žika Pavlović, da nemam uši, smejao bi se oko glave.
  7. Kuršum

    Kuršum ABC

    Evo doco nađoh malo vremena da se posvetim phono sekciji. Za prvi LP nakon povratka u sistem odabrani Art Tejtum i Ben Vebster u akciji. Milina jedna za slušati. I onaj Vrbsterov ššš na kraju svakog "duvanja", a i Artov klavir, ko da si se nalaktio na njega. Nije čak ni toliko niži nivo jačine zvuka, kolko mi se ranije činilo, u odnosu na ove druge, modernije izbore. Za pola stepena pot gore i to je to. Zasigurno je rirfeš odradio svoje. Rekoh da on ima neki tape ulaz, koji je po specifikacijama i originalnom uputstvu 2mV (piše za tapehead bez pojačanja), ali i na ovom regularnom od 3.5mV je to odlična jačina. Na podeoku 4 je već popriličmo glasno, 5 bi već bilo tumačeno kao odvrtanje. Al isprobaćemo, živo me zanima.
  8. Kuršum

    Kuršum ABC

    Može, zakaj ne bu moglo. Fono se naravno koristi, ali ako mi verujes otkad sam ga rifrešovao i vratio u sistem, nisam stigao ploču da pustim. Čim bude, javljam, naravno. Čak se kanim da probam i na tape ulaz, za koji u specifikacijama piše da je 2mV, nasuprot phono hi 8mV i phono lo 3.5mV. Kod ranijih slušanja mi se činilo da se moja gramofonska glava bolje gađa sa Cromsonom gledajući pojačanje itd, ali sad su u Fisheru novi kondovi u napajanju itd, pa će biti relevantnije.
  9. Kuršum

    Kuršum ABC

    Gospodin Fišer je dobio pripadajuću kutiju, originalnu. Nađosmo i to na kraju. U međuvremenu je kompletno rifrešovan i spreman za nareddnih xx godina. Svira 'ebe kevu.
×
×
  • Kreiraj novo...