Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

vladd

Član
 • Content count

  1796
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

1 Follower

About vladd

 • Rank
  Meni forum KUĆA!
 • Birthday 11/20/57

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Novi Beograd
 • Interesovanja:
  Elektronika, tehnika, pecanje, ukratko sve sto ne govori
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

4067 profile views
 1. Jes vala blesavo pitanje, sise su zamena za sve
 2. KAda je hipster unikatan, red je i sve ostalo..
 3. Postavka sa 4 komada je strahota. Sta planiras za guranje drajvera? Aktiva je optimalna stvar, inace je kilovat u najavi.
 4. Ma nije valjda. Pa reci to Zlatku, sta davis temu.
 5. Ta basna o dva ovna na jednom brvnu je imala poentu. Ovo je basna o dva mladica, na dva brvna koji prelaze na istu stranu
 6. Jasno Zen, nego cisto analiziramo vest, da li je opet neka zavera naspram sirotinju, dizginemo
 7. Ah, pa mi inzenjeri ne patimo od elitizma, samo od nostalgije
 8. Takodje Zlatko, budi ti meni zdravo i dobro. Nema nikakve potrebe ni za kakvom elitizacijom, svi smo iza lemilice ravnopravni, kao drzaci lemilice, kao i iza testere ili iza cetke za farbanje . A protiv raznih mistifikacija sam, zar to nije ocigledno. Do nivoa tezih i (apsolutno) nepotrebnih rasprava. Ako ne moze logicno, i sa obe noge na zemlji, onda to nije posao. Magije , carolije i misterije su za druge aktivnosti. Najveca razlika u principu, izmedju tebe i mene je sto ti detaljises zvuk, a ja detaljisem delice, daleko pre zvuka... a obojica se nadamo istom cilju, veselju.
 9. Merenje je prva trijaza. Kada to prodje, moze da se predje na slusanje i na sta god.. Ako ne prodje dobro merenje, moze se krenuti u kompromise, iz nekog razloga, ali svakako se ne treba samoubedjivati u nesto nepostojece.
 10. E sa dijalektike se povlacim. Da to ostavimo po strani. Ako treba da osmisljavamo ispravljac za preamp, tu sam. Da prodiskutujemo brzinu, regulaciju, metodu, da li ostati pri clcl ili probati nesto. Velike su struje, i treba puno gvozdja za peglanje. To bi bilo interesantnije.
 11. Contradictio je protivrecnost, odakle ti nov prevod latinskog? @Vix Steta da se mandali, dosadice nestrucnjacima pipkanje u mraku, a i lampioni su naruceni
 12. Ja imam drugaciju recepturu, na zadnjoj osovini doticna dobra a jeftina Sava adapto, a napred menjam, letnje-zimske. Nego uskoro isticu 4 god..bice troska..
 13. Pa nema tu konkretnog nicega..to je vecno lutanje Odiseja Jedan dan volim zaobljen zvuk lampe, drugi dan volim da slusam pojacalo sa tranzistorima, ima dana kada mi visoki tonovi smetaju. Volim harmoniju i volim ritam. To mi je nekako najprijatnije. Volim da cujem dobar bas, i recimo kod Damica sam cuo vise nego fascinantan sistem. Bas me oborio s nogu. Decenijama nisam cuo tako dobar i kompletan zvuk. A posebno ne u poslednjih godinu i kusur, kao povratnik . I sada potpuno preispitujem prioritete. I gledam sta je sve koncepcijski pogresno u prvobitnoj zamisli.
 14. Ne Zlatko nisam, nemam ja majstora koji mi mota trafo, jbga, ja to ..onako momacki, svojim rukama i svojim proracunima.. P.S. Ne znam sta pokusavas Zlatko. Da nametnes neke nove, vanvremenske reference. Da nametnes virtuelnu stvarnost, da budes sudija Dred...sta je to DIYer I jos si mene nasao kao eklatantan primer? U cemu je moja zabluda, da treba poznavati materiju u nekom poslu? Ovo je zabava, ali ipak nije igra u pesku, zabavljamo se ipak sa nekom vrstom tehnike.
 15. Stvar ukusa i stvar razlicitosti. Cista psihoakustika. Uz sitne ostale detalje, koliko je bilo osoba u prostoru, i koliko je prostor akusticki osetljiv na takve situacije. Posto su vidim mnogi akusticki prilagodili i obradili sobu, i samo nesto osluskuju. Ipak je to najjeftinija merna oprema, valja je proglasiti za najbitniju. I sada kako od dva razlicita misljenja, napraviti referencu, da li je sprava dobra ili ne. I sta joj to fali ili je bolje u razlicitosti? Po broju butik komponenti ili sta, kada vec sluh ocigledno vara.. Zato smo i da je svi na putu pronalazenja onog sto nam se cini jos bolje.