Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

vladd

Član
 • Content count

  1523
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

1 Follower

About vladd

 • Rank
  Meni forum KUĆA!
 • Birthday 11/20/57

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Novi Beograd
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

3734 profile views
 1. Bas su nekako usaglasili stavove da je 100 evra po spulni. Mada, ko nece da se zeza, a voli da prati modu, dobije za 400 evrica komlet, "kljuc u ruke" filter. Mada ne znam(a i sta tu ima ko da zna ) zasto je motano na VN spulni sa komorama, valjda yebitacnije izgleda..
 2. Da li je to mastanje iz napora da se spusti magina cene? Lepo rece Zflazar Jednostavno je nemoguce smisliti savrsene uslove da se kvalitetno ili upotrebljivo uporede dve realne sprave. Pitanje je samo cene, i oko toga se sve vrti, platiti pristojno komponente i to sve utegnuti u jednu solidnu spravu. A onda tek krece kopanje po materijalima. Tesko je samolozenjem doci do jeftine a dobre sprave, a jeftino a dobro se jako tesko pojavljuje na trzistu. Zar DIY nije dovoljna usteda? Ne mislim toliko na apsolutnu utrosenu kolicinu novca, vec na odnos cena-dobijeno..
 3. Slazem se sa zek-om, daj 335, a ostalo, prijatelju, mora ponekad nekad i neuspeh...:)
 4. Kratko ce potrajati nas zivot, doticne facice mi rade o glavi svojim vestim drzavnickim muljarijama vec tri decenije...
 5. Jbga, ja sam iz vremena Vitasoka P.S. Wolande, zasto je tetrapak nehigijenski? Niko nikoga ne tera da spolja lize ambalazu, pije pivo iz flase, ili jogurt iz tetrapaka.. . Tetrapak je inace bilo revolucionarno pakovanje, i sto se tice samog procesa pakovanja, i sto se tice slaganja u sestougaone gajbice, i sto se tice upotrebnih detalja. Najzgodnije je sto se ne moze prevrnuti na stolu, kao plasticne casice i flasice.
 6. @Alex Mlogo ubavo deluje sa tom vintage notom.
 7. Kao prvo, nema nikakve potrebe da smo na "vi"..ako nisam pogresno razumeo.:) Nisu sve bile pogresne, i nisu lose zvucale, samo drugacije. One prve, kada smo kopirali stranice audiofila, i ispunjavali svaki detalj, su bile najbolje. Bilo je par revizija stampi, ali je najveci problem kako smiiti pojacalo koje moze da reprodukuje i pojacava frekvencije blizu megaherca. Imale se tada i motoroline snazne diode, mocni trafoi i motorolini tranzistori, ali jednostavno svaki kompromis koji je neki diyer uradio, odrazio se nazvuk. Vise je tu poenta bila, da se svaki detalj odradi maksimalno, pa tek onda se moze analizirati da li je zvuk ovakav ili onakav.. Svaka dobra komponenta moze i treba da doprinese, a topologije nose svoje limite i osobine..
 8. Postoji tu siri spektar problema. Ja sam se naslusao Hiraga i skoro svaka razlicito zvuci. Upravo najvise u relaciji toplije ostrije. A retko sam vidjao da je radjena po originalnom lejautu sa dvostranom stampom, svaka je imala drugaciji trafo, ozicenje, hladnjake.. A to sve utice na rad pojacala, ne samo klasa rada tranzistora. A i oko tranzistora moze da se povede debata, i njihovim ponasanjima na odredjenoj temperaturi i struji.. Tako da odabir klase ili topologije postaje pocetni set faktora moguceg rada pojacavaca...nikakva garancija savrsenstva.
 9. Da, da, gili gili..
 10. Frekvencija jeste stabilna, kao nikad(znacajno bolje nego kada su doticni gramofoni postajali legende), i neophodna je zbog velikih kupoprodajnih interakcijasa okolinom. Ali napon moze da varira, suske i vaske mogu da budu lokalnog tipa, prozivedene u blizoj okolini . Sa ovakvim kontrolerom se izbegne varijacija napona, u ogromnoj meri, 2206 prilicnostabilno drzi nize frekencije, mozda ne kao elektrodistribucija, ali dovoljno dobro, komponente, RC narocito treba da su stabilne, ili bar kontrolisano nestabilne, sve lepo podeseno i jedan parametar sveukupnog rada se u velikoj meri drzi pod kontrolom.
 11. Znam ja kako nastaje aplikativni softver, i da programer mora da se upozna sa problematikom i dobije neke smernice prioriteta, ali ovo ipak nije visokostrucna oblast i da su izostale takve instrukcije.. Cini mi se da je lako razlikovati kravu od audio opreme, zaista nije potrebna postdoktorska specijalizacija za takvu problematiku.
 12. I nije nuzno da postoji zasrafljen, kada postoji sve parcijalno. Ali je i pitanje da li neke konstrukcije mogu da budu zasticene. Svojevremeno se nije mogao dobiti patent za SMPS napajanja. Ono sto meni pravi sitni animozitet je, kada vec prave dizajnirane kutije, trose table i ploce aluminijuma za neke efekte, zasto ne dorade dizajn do kraja, pa da otvori za hladjenje budu mastovitiji, rebra na hladnjaku malo estetski doradjena..i jos poneka konstruktivna sitnica.. Ne pricamo o diy skalameriji koja se radi sa minimumom sredstava, pa je dobra i kutija iz furde, vec se radi o proizvodu ili kopiji uredjaja koji kosta znacajnu svotu. i pride aplicira da ima zestok dizajn. Da je slucaj kao pre par decenija, muzicke linije, stubovi, rek montaza, pa da se obrati paznja samo na prednju plocu, a ostatak se i ne vidi, sada je situacija kod vecine setapa, da su vidljive cetiri stanice od sest, i cesto pojacavaci zauzimaju centralno mesto izmedju zvucnika..
 13. I sada vestacka inteligncija stoji u cosku posto je odvalila glupost. Kakav to algoritam treba da bude, sa ovolikim promasajem. Mislim, spakovan je oglas za medalju. Ajde da kontejner trgovci spakuju neki hilti medju gramofone, stiglo djuture u kombiju, ali ovo je situacija dva svemira..
 14. Ma da, belt drajv sa cetiri ruckohvata. Prirodna koza, a ne kineski laznjak. Sonicnost ispunjava prostor, cak tri kuce dalje.. Mapa sveta iz doba krede, gratis
 15. http://www.kupujemprodajem.com/Junica-visoko-stelna-46198904-oglas.htm?filter_id=164