Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

vladd

Član
 • Content count

  1594
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

1 Follower

About vladd

 • Rank
  Meni forum KUĆA!
 • Birthday 11/20/57

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Novi Beograd
 • Interesovanja:
  Elektronika, tehnika, pecanje, ukratko sve sto ne govori
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

3859 profile views
 1. Dobar je bio koncert u seljaciji Srbiji, nije se moglo vise ocekivati. Bio je na otvorenom, bio je i Mehta...pamtice se.. Naravno da su novinari i voditelji perjanice seljacije, uz razne druge kreature, i utoliko je teza borba za kulturu i prihvatanje kompromisa, recimo da se takvi izblebecu na svakom mestu i gde im nije mesto...
 2. Mislim da bi taj "eminentni" mogao konacno da procita I da su tranzijenti pomereni od nule, veci ugao provodjenja, malo kasnije se gase tranzistori oba tranzistora provode u toj zoni i sasvim je svejedno da li je dublje od dovoljno, imace vise grejanja zbog preklapanja tranzistora ali...to nije A klasa nacina rada ni u toj maloj zoni..vec kolokvijalno nazvano, da se ukaze da postoji pojava preklopa..
 3. Moze i obican otpornik umesto NTC-a, ako je rele finalni bajpas. Samo treba okvirno proracunati-izmeriti vremensku konstantu ili ukljuciti rele pri nekom dostignutom naponu. Sve su te seme probane i savrseno upotrebljive, stvar je u definisanju nivoa limitirane struje...
 4. Ove piramide su pusla...
 5. Sta je truli kapitalizam, truli truli i nikako da istruli..
 6. Mjok, ovo je za posao, emocija nema. Jedna ploca nekoliko modula, poseban cvicer za napajanje, i naravno procesor, da sve lepo prezentuje na ekranu, obradi podatke, zapamti, prosledi.. Ne podigne li se neki napon na vreme, softver zaledi masinu..
 7. Jos od vremena Agilenta, pa preko spinofa Keysighta 2013-e su prestali da prave robustne instrumente. Odlicni su,ali ako krenu problemcici, a pocesto se desavaju, resavanje problema je vrlo slozeno do nemoguce.. Davna su vremena robusnosti...
 8. Da citiram Scott-a Wurcer-a sa big DIY-a: Ne odnosi se na komplet outer space, vec samo za elektricare..
 9. Potpuo opravdano je zapostavljen, te tranzistore koje je koristio su posebne serije za HP u Santa Klari...onih vremena..Onda ih je bilo tesko nabaviti, i za servis HP uredjaja, a jos teze za zanimaciju..Pride, ove 802 i 4502 nikada nisam uspeo da sastavim iz iste serije..i jos su u fioci..te jedni su sa gvozdenim, te drugi su sa kucistem od lake legure...
 10. Zavisi kako posmatras kabal, kao jednu transmisionu liniju, ili kao skup razlicitih transmisionih linija. Svakod tih "liija" ima svoju brzinu propagacije, ali bi za to bio neophodan network analizator...a to je neprihvatljivo resenje. Inace se u cernu bave razvojem i modifikacijom njimapotrebnih kablova, a nemaju limitiran budzet, ni fascinaciju da li je neka zica 1000 ili 100000 evra... Pa ne koriste ni zlato ni srebro ..gde ne treba..
 11. Ma to je lakse nego ST,ne treba ni drugi otpornik. Zazmiris na levo oko i desnim gledas gornji desni ugao sobe, pa ako ga vidis dobro je. E da, ne moze Diana Krall, vec Marija Dolores.. Sorry na sali Stradi, nije za odoleti, uzivaj malo u tome sto si postigao.
 12. A sta fali tom Marancu?
 13. O strasno...
 14. Bice da forsiram poznavanje prirode i drustva, pre profita i hajpa, ali, kao sto rekoh, desava se povremeno nerazumevanje. Novci su posebna prica, smatram da je bolje uloziti u znanje i bazicne vrednosti, nego u lakomislenost ili pomodarstvo.. S tim sto znanje osim novca, zahteva i trud i vreme, pa je to nekonfornija, bolnija opcija.
 15. Proveri kod tog Bosha kako se menjaju amortizeri, imaju serije sa zanitovanom caurom na plasticnom bubnju, i to je veselje za promenu. Ja preporucujem sa sto vecim brojem obrtaja centrifuge, bolje su uradjene.