Jump to content

tapehead

Član
  • Broj sadržaja

    8
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

Informacije Profila

  • Zemlja:
    Serbia

tapehead's Achievements

Tek došao/la

Tek došao/la (1/9)

0

Forumska reputacija

  1. Pa da. Mozda da ima ekvalajzer ili malu kontrolu tona + volime, ali to je to, u principu da radi - što dobije to pojača i pošalje na zvučnike.
  2. Hvala, tako sam nekako i predpostavio, ali rekoh da se raspitam prvo
  3. Bas za sintisajzer. Spominjao sam gitarsko pojacalo na kojih par sam probao da sviram, i ton je svugde bio mlak, bez basa, ma koliko probao da dodam. Glave za bas gitare su se pokazale mnogo bojle. Skupe su kao otrov Ono sto sam ja zamislio bi bilo neki preamp i eq ( plus ovako neka stvar za bojenje http://www.diyrecordingequipment.com/products/15ips-colour) ===> mozda nesto ovako http://store.sure-electronics.com/aa-ab31191 ===> kabinet s dva, cetiri ili koliko se vec zvucnika uklopim. Moja zamisao, sad sledi teorija i praksa i saveti ostalih Drugi link su moduli koji su rekreacija ovog ruskog svemirskog zla, koje planiram da spravim sebi
  4. Ne samo za woofer, pogresno sam se izrazio. Spravio bih sebi mono pojacalo da ga koristim u prostoriji gde se nas par uziva u "prvih 50 godina puberteta" . Koristim http://mutable-instruments.net/shruthi_xt/( a uskoro ce da padne i http://www.ericasynths.lv/en/shop/diy_kits/3766-diy_polivoks_modules_bundle.html ). Napisao sam ovde sta bi mi trebalo ( http://www.diyaudio.rs/topic/7732-pomoc-oko-izbora-diy-pojacala/ ), i onda vidim ove divne jeftine plocice, nisam video da su za subwoofere, mislio sam da ih ima i "obicnih", sad si me zbunio.
  5. Hvala! Pa mislim da ce mi i 80 biti dovoljno. No ako je vec ta ploca jeftina, mogu i da budem bezobrazan pa uzmem i 200w ( treba se uvek svadjati s bubnjevima i gitarama ) Jedna stvar koja me zbunjuje, je kako da pazim koji preamp stavljam, koliko W treba da bude preamp ?
  6. Izvinjavam se na upadajnu, da li bi imalo smisla da uzmem jednu mono 100w plocicu i da stavim neki preamp pre toga ( ili eq da farba zvuk ) i da ga koristim sa mono kabinetom ?
  7. Ljudi, potrebna mi je mala pomoc. Ne znam prosto kuda bih krenuo. Imam par kutija raznoraznog djubreta ( iz kojekakvih radio prijemnika, simfonija AF i pojacavacki deo baziran na STK084 sa trafoom iz nekih nesrecnih orgulja, ne znam da li moze da se koristi ). Ono sto mene muci su odluke. Ono sto bih ja voleo da izvedem, je klon bass glave sunn model T ( redface verzija ). Neko preko bare mi je savetovao da ako se uputim, koristim manji, kao marsalov trafo ( koji je na izlazu 350v ) i koristim voltage rectifier ne bi li ustedeo na trafou ( jer u original izvedbi sunn trazi 800v ). Zasto bas ova glava, pa probao sam je, i svidja mi se kako zvuci. Tacnije, svidja mi se kako njen "tonestack" reaguje na sintisajzer i njegov filter. Na svim gitarskim glavama sto sam probao, zvuci ok, ali mlako, bez "muda" da prostite, jer me gitarsko pojacalo odsece i stavi u taj neki midrange, a za sint mi treba malo ispod i iznad gitare. Pogano je glasna ( probao sam je na sunn kabinetu 6x 10" zvucnika ) i ono je divno. Posto "sviram" sintisajzer ( a'la moog ) kad gitaristi postanu bezobrazni da imam nesto da ih operem. Ako vec sebi pravim isti kabinet ( 6 x 10" ) moje pitanje je cime da ga teram. Ne treba mi vise od 100w Da li : Da pravim lampaski preamp, nesto slicno kao http://www.paia.com/proddetail.asp?prod=9210KP( ili drugaciji, treba mi malo saturacije, ne toliko drajva ) i to gurnem u neki solid state snagas da tera zvucnike. Da li da se potrudim i izvedem modifikovanu kopiju glave. Da li da se bacim na nesto sasvim trece, sto bi mi neko savetovao. Vremena imam vikendom, finansija.. kao vecina ( zato i ne mogu da kupim, ali kad pravim mogu da razvucem, i znam da ce proces da traje pa da stekam ) Hvala unapred!
×
×
  • Kreiraj novo...