Jump to content

Alek05

Član
  • Broj sadržaja

    64
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

2 Pratilaca

Informacije Profila

  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

2294 posetilaca

Alek05's Achievements

Tu je, malo gleda-malo piše

Tu je, malo gleda-malo piše (4/9)

11

Forumska reputacija

  1. @Alexx ima jedan komad vi za mene WM8740.. Placam posteno.. Narucio sam preko ebay-a, mogu i da vratim ako stigne..
  2. @NIXIE Hvala puno. Nadam se da je tako.
  3. @NIXIE Porucio sam upravo ovaj: https://www.ebay.com/itm/273089909836?ul_noapp=true Ne znam da li je kopija.. U svakom slucaju bih kupio i kod nas ako se pojavi..
  4. @NIXIE Hvala na javljanju. Ima i jeftinije. Ali bih voleo ovde naci. Nadam se da neko ima neki komad viska..
  5. Gde naci WM 8740 kod nas? Послато са SM-A510F уз помоћ Тапатока
  6. @ebe prodacu Vam ja moje sa popustom od 20% ...
  7. Hvala @vladd na savetima i obrazlozenju. Isprao sam konektore cistac sprejom, nadam se da ce imati neko dejstvo.
  8. @ebe jel mogu oprati necim konekcije sada?
  9. @ab-Co-axial Vrhunske konekcije, posedujem i Furutech FT111 i Viborg VR109R.. Ko ima dobar alat, da zalemi konekcije kako treba, ustedece oko 45 eura. Naravno, Furutech opravdava svoju cenu i ako bih morao da biram, uzeo bih Furutech zbog srafovskog zatezanja zice. Ko zeli da ustedi novac, za razliku u novcu moze kupiti korektnu zicu. Auric zicu koju sam ja koristio u ovom slucaju takodje predlazem, fantasticna zica, mislim da nije skupa. Ne mogu reci koji konektor bolje svira, jel nije ista zica na konekcijama, ali mislim da Viborg vredi svaki dinar. Ne znam kolko bi interesovanje bilo za Viborg konektore na nasem trzistu, ali da imam vremena, sigurno bih doneo sve njihove konektore na nasem trzistu. Meni je zao sto domaci proizvodjaci kablova ne koriste Viborg, opasan napredak za malu razliku u novcu u odnosu na kopije koje se koriste i pojedine konektore, da ih ne nabrajam, jel nisam dovoljno strucan da o njima pisem ili ti sudim. Cena Viborg VR109 Rhodium = 88$ - 4kom. Cena Furutech FT111 Gold = 116 eura - 4 komada Ako neko zeli, moguca je i grupna nabavka, oni imaju dobre i strujne konekcije, ja cu sigurno jos nesto probati od njihovih proizvoda. Imaju veoma uredjen sajt, pa ako neko zeli moze pogledati sta sve imaju. Veoma ozbiljan pristup visokoj klasi konektora. http://www.viborgaudio.com/en/
  10. @vladd hvala puno na korisnom obrazlozenju. Zeleo sam sam napraviti RCA kabal, sigurno ce zavrsiti na prepravku kod nekog strucnijeg od mene. Mislim da sam korektno to zalemio, ali ipak nedostaje tu jos mnogo toga za pravilan lem. Slusam kabal vec par sati i nema nikakvih nedostataka. Moja preporuka za konektore i zicu, mislim da nije velika investicija a dobija se i vise od ulozenog. Finalna fotografija:
  11. @ebe @guja011 Hvala na javljanju drugari. Nisam imao pretstavu da je pasta tako loseg kvaliteta. Pokusao sam sa jedne strane malo zasmirglati stub, ali bezuspesan pokusaj. Pozvao sam prijatelja i pitao da li zna resenje, kaze: samo odvrni lemilicu do kraja.. Povrsina konektora je vece i odvlacila je toplotu, tako da je lemljenje uspelo na stubu, samo je bila potrebna visoka temperatura. Konektori Viborg su veoma dobrog kvaliteta, samim tim zahtevaju paznju i alat koji ja naravno nemam.. Za kvalitetan spoj, potrebna stega, visoka temeratura za Rhodiumski konektor i kvalitetan tinol. Ja sam imao samo volje i uspeo da korektno uradim konektor uz malo napora.
  12. Cao drugari, nabavio sam pamuk za izradu RCA konektora, koji je bio tema u potrazi... i odlucio sam se za Viborg RCA konekcije, za ovaj proekat. Konekcije su stigle, model Viborg VR109 Rhodium, zica za izradu konektora je Auric ONHO (mono crystalline) hook-up 21AWG wire (Audience, made in USA). Porucio sam tinol iz Dayensa 9,5% srebra. Veoma ljubazni Zoran Dobrin mi je izasau u susret i poslao 1m tinola. Zica + u ovom proektu ida sa 2 voda, mozda kasnije budem presao potpuno na balansirane uredjaje, pa je to bio jedan od razloga sto sam ostavio 3 zice ukupno. Vod + se lako zalemio za konektor, ali - koji ide na stubu, nije prosto zalemiti. Da li neko zna, kolka je pozeljna temperatura za lemljenje rhodiumskog konektora? Evo fotografija konekcija i koja je pasta koriscena:
  13. Alek05

    ZM

    Prelepa fotografija.. Evo i malo moje obrade..
  14. Samo opsusteno drugari.. Ne zelim po svaku cenu biti najpametniji.. niti zelim ista dokazivati.. Slucajno sam ovih dana prisutan na forumu, kao sto rekoh zbog potraznje onog sto je meni potrebno.. Nema potrebe za uzbudjavanjem.. Svako radi ono sta misli i kako misli da je najbolje.. Niti zelim nekog uvrediti, niti ista dokazivati.. Sve najbolje, zanimljivo je nekad biti prisutan ovde..
  15. @Kuja a ti si kao to video i cuo.. hahaha.. ili si sam sebi ispricao vic.. svako cuje ono sto zeli.. cudo se to nije desilo sa nekim drugim op-ampom.. da li si se nekad to zapitao.. ili si zelo cisto nesto glupo da podelis a nama.. ajmo malo pametnijih komentara.. Nije sve tako crno.. Savako sa foruma ce dobice ozbiljan popust za Burson V6 ako bude dobar..
×
×
  • Kreiraj novo...