Jump to content

Mihajlovic'89

Član
  • Broj sadržaja

    76
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

1 Pratilac

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Lokacija:
    Leskovac
  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

2081 posetilaca

Mihajlovic'89's Achievements

Tu je, malo gleda-malo piše

Tu je, malo gleda-malo piše (4/9)

3

Forumska reputacija

  1. Pozdrav svima. Uzeo sam receiver Hitachi SR-804, pa mi je potreban savet sta prvo proveriti, premeriti, prestelovati. Pretpostavljam da bi trebalo zameniti i sve elektrolite, pa bi mi trebao savet koje elektrolite uzeti umesto originalnih Nippon? I potrebna mi je kapa potenciometra za bas ili treble control, ili za selektor ulaza, ukoliko ima neko da proda. Unapred hvala.
  2. I deluje da je plasticni poklopac, upada unutra kad ga pritisnem. Donecu, hvala, pusti mi samo poruku kad si slobodan, ja radim do 5 pon-pet, vikendom sam slobodan.
  3. Casticu naravno, samo kazite gde je Fak
  4. Stigli pojacalo i tuner Lepo rade, lepo ocuvani, sve u svemu super hvala svima za dobar savet Slike pojacala i tunera: https://ibb.co/hTUOE6 https://ibb.co/ccLwZ6 https://ibb.co/gEUZMm Slike unutrasnjosti pojacala: https://ibb.co/eJ4R1m https://ibb.co/nE9Fu6 https://ibb.co/inBjnR https://ibb.co/g8UR1m https://ibb.co/gdTVSR Slike unutrasnjosti tunera: https://ibb.co/gN5igm https://ibb.co/jn8Qu6 https://ibb.co/gQEWZ6 Kod pojacala mi se cini da je jedan od ona dva (desni) veca kondenzatora malo poduo gore, i ima dosta masne prljavstine na plocici. Da li bi trebalo to menjati i cistiti? Kod tunera svi kondenzatori deluju dobro, i nema ni prasine unutra. Ali kod tunera imam jedan problem, kod stanice sa maksimalnom jacinom signala posle par sekundi normalnog rada pocinje da prekida, kao da "secka" zvuk.. Sumova nema jer je pun signal, i ne igra skazaljka za Tuning, nema varijacije napona.. Sta moze biti problem tu? I koju bi ste mi antenu preporucili, jer lokacija moje kuce je u "rupi, okruzen sam brdima, i malo losije hvata signal?
  5. Kupio sam Dynaharmony i tuner FT-440. Danas stizu Hvala puno svima, bili ste od velike pomoci Dobro bi dosla i pomoc oko osvezavanja, sta, kako, sta proveriti, sta zameniti, ako je neko raspolozan, lemilica i merni instrumenti mi nisu strani
  6. Izvinite, upravu ste, preterao sam. Hvala puno svima, bili ste od velike pomoci, zaista ste mi puno pomogli. Hvala puno jos jednom, javicu se kad uzmem pojacalo
  7. Poslao sam snimke oba pojacala, na linkovima koje sam postavio nalaze se snimci za download, po 10MB su, nisam mogao da ih postavim direktno ovde.
  8. Hitachi Dyna: https://www.zeta-uploader.com/en/271267410 https://www.zeta-uploader.com/en/1590581534 Hitachi HA-6800: https://www.zeta-uploader.com/en/219325708 https://www.zeta-uploader.com/en/1554226135 Molim vas poslusajte pa mi recite vase misljenje, uzecu jedno od ova dva, mozda sam vise za Dyna, ali bi mi dobro doslo vase misljenje. Hvala puno unapred.
  9. https://m.kupujemprodajem.com/Hitachi-FT-440-54337909-oglas.htm#mhs0-1515168207452 Jel ovo tuner iz iste serije kao i dyna? Da li da uzmem i njega uz pojacalo, ili da trazim neko digitalno, nemam iskustva s analognim tunerima? Imam i snimke pojacala, poslao mi prodavac, ali moracu da ih uploadujem negde pa saljem link, zanima me misljenje onih koji su vec culi to pokacalo
  10. Onda da preformulisem pitanje, konkretno pojacalo Dynaharmony koje ste imali, da li svira sa vise ili manje detalja, da li ima tu zilu? Za ovaj Dynaharmony na kp covek trazi 15000din, jel ok ta cena, jer ste pominjali da je 150e puno za to pojacalo? Za 6800 traze 11000din..
  11. Sta mislite o ovom pojacalu https://www.kupujemprodajem.com/Teac-A-X5000-55175927-oglas.htm da li neko ima iskustva sa Teac brendom?
  12. Mislite da nece da pregreva i da se iskljucuje sa kutijama od 4 Oma, mislim na Hitachi HA-6800? U tom slucaju bih ga rado uzeo. Konkretno ovaj: https://www.kupujemprodajem.com/Hitachi-ha-6800-54145516-oglas.htm Mislim da su moje kutije nesto vise od 4 oma, oko 4.5, ne secam se tacno, ali izmericu kad se vratim s posla.. Dynaharmony isto deluje interesantno, mada sto se tice podataka na papiru mozda bih se pre odlucio za HA-6800, mada kao sto rece Vix, vreme je da zanemarim vrednosti na papiru Kada bih uzeo neko od ova dva pojacala, sta bih trebao da promenim kod njih da ih osvezim? I koliko bi to kostalo otprilike, da li neko zna? I generalno, ako je neko cuo oba pojacala, za koje bi se pre odlucio? @Zen Mod Posto si imao Dynaharmony, mozes li mi reci kakav zvuk ima, jel otvoren zvuk, sa naglasenim visokim tonovima, ili su kod njega naglaseni srednji tonovi? Poslusao sam par snimaka na youtube, i ne mogu da cujem bas najbolje, deluje kao da preovladavaju srednji tonovi, mada mislim da su im i izvori losi.. @vladd Od izvora zvuka trenutno imam samo cd player Akai CD-55, koji je sa varijabilnim izlazom, i nikad ga ne pustam preko 50%
  13. Hvala puno svima. Sto se tice pojacala Hitachi HA-6800 gledao sam to pojacalo, ali je problem sto radi od 6 Oma, moje kutije su 4.. A sto se tice Hitachi Dynaharmony, deluje zanimljivo, samo da nije mnogo velika THD od 0.3%, u poredjenju sa prethodnim Hitachi HA-6800 koji ima THD 0.008% deluje kao poprilicno velika brojka?
  14. Ja dosao ovde na forum jer provereno znam za dosta clanova ovde da su veliki poznavaoci audio tehnike
  15. Prodao sam moje, nerviralo me gubio se jedan kanal, tako da moram da uzmem nesto jer nemam sta da slusam sad ali problem je sto ne znam sta. Mozda bih uzeo neki vintage, ali citam po forumima da vintage pojacala nemaju te visoke tonove, i sto vise citam manje znam sta bih uzeo kod vintage bi trebalo promeniti i kondenzatore.. Ali i pored toga mislim da je to bolje nego sad nesto novokomponovano sto se sklapa u Kini..
  • Trenutno na sajtu   2 članova, 0 Skrivenih, 15 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.3k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2860
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    slobanet
    Najnoviji član
    slobanet
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...