Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

progster

Član
 • Content count

  1074
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

About progster

 • Rank
  Radiša
 • Birthday 10/22/95

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Kruševac\Beograd
 • Zemlja:
  Yugoslavia

Recent Profile Visitors

3474 profile views
 1. @Beli_Ninja Slažem se sa tobom da se je u toj situaciji trenje minimalno, ali mislim da su šanse male da auto ne može da se uspe uz to brdo ako prednje gume valjaju (lošije nego zadnje, ali ipak valjaju), osim ako stvari, žena i dete nisu mnogo teži od motora, menjača, prednjeg pogona i vozača a uzbrdica baš velika, ili teče reka, ili druga situacija je, da se vuče prikolica, to može da bude nezgodno... A i zavisi o kolikom stepenu pohabanosti guma pričamo... Mislim, obe situacije su veoma realne, ova druga čak i jako opasna ukoliko prikolica krene da vuče auto nazad. Svakako, neko ko planira da vuče prikolicu mora da razmišlja o dobrim pneumaticima. A nešto razmišljam, ako treba da biram da ostanem na sred uzbrdice (pričam o prvoj situaciji, žena, sitna deca, znači težina na zadnjem kraju velika, dobre gume, neće početi da klizi nazad) i čekam da se ocedi voda ili dođe šlep služba, ili da čekam u kanjonu Morače ako pobegne zadnji kraj, mislim da je izbor logičan. Ja mislim da je bitan jako balans, mislim da zadnje gume trebaju biti bolje nego prednje, ali prednje nikako ne smeju biti loše. Godinama sam svedok (iako sam vozač tek 5 godina), da ljudi greše i pred zimu menjaju prednje gume, dok pozadi drže očajne gume, meni nema ništa veselije nego to voziti po snegu sa prednjom vučom, zadnji kraj samo pleše... A zadnji kraj ne mogu da kontrolišem kao prednji, plus, često neću imati nikakvo opterećenje na zadnjim točkovima. Naravno, nije ni rešenje napred staviti te, a pozadi nove, pošto onda neće ni krenuti iz mesta... Ne kažem da je bilo šta što si napisao netačno, sve je to na mestu, ali treba praviti balans, a naši vozači često ne misle o tome, ili misle, kasno.
 2. Obe su bas refleks, samo je ovoj tunel pozadi. Razlika između ta dva modela je u bas zvučniku, X i Y model, i skretnica je drugačija, ali je Troels za taj poboljšani model sakrio vrednosti, može se dobiti samo ako se naruči od njega.
 3. Ne znam da li si ozbiljan ili? Mišljenja sam da oni to rade namerno, da imaju želju, odavno bi našli način da se to reši. Neće oni propasti ako neko kupi osciloskop od 400e i otključa ga tako da ima iste mogućnosti kao onaj od 600e, to je više način kako navući nekoga da kupi tvoj proizvod. Neće oni zaraditi na meni, možda su i u gubitku, postoji n primera kada je neka firma u gubitku sa nekim proizvodom, i nastavlja sa tim, ali sa druge strane to nadoknadi na drugi način (ozbiljnijim uređajima). Isto je i sa softverom, postoji način kako zaštititi nešto, ali nije im to u interesu, onaj ko koristi profesionalno i zarađuje, on mora svakako da plati, što bi Solidworks meni zabranio da koristim njihov program za sebe, i učim se, kad ću možda jednog dana zbog toga morati da kupim licencu?
 4. Evo stigao i jači model (dugo mi je ovaj stari poradio).
 5. Baš tako, večeras ću verovatno, ili ovih dana, imam sad nekih obaveza oko fakulteta. @neskor I ja sam baš dugo, merkao ga i sakupljao novce, za sad je utizak baš odličan, vredi svake pare.
 6. Stigao juče.
 7. https://www.youtube.com/watch?v=qk1p8KmDiJQ
 8. Ima li još neko problem sa otvaranjem linka?
 9. Druže Mlađo, sve najbolje!
 10. Nema potrebe, sve je u redu, i ja sam sinoć počeo download pa je pukao server, nije više ni mogao da se otvori link. Sad je sve u redu, regularno završen download jutros, i dobra brzina. Hvala.
 11. Mislim da je baš povoljno: Link
 12. 32R može da potera i mobilni, ovde pričamo o 300R. Nema tu sreće sa OP...
 13. Nešto mi se javlja da to ne može da izgura HD560... Ako se dobro sećam to su sluške impedanse 300R, treba za njih malo moćniji amp od opamp-a da bi se izvukao pun potencijal.
 14. Kod mene je problematično što moj laptop nema optiku, a nema mesta ni za klasičan SSD, već mora M.2. Ja sam problem skladištenja muzike rešio tako što imam 128GB SD karticu koja je non-stop ubačena (platio cca 3k RSD). Ali biće to malo, vidim ja.
 15. Odlična. Moraću zbog ovog vdzele-ta da kupim veći ssd za laptop...