Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Vule John

Član
 • Content count

  832
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

2 Followers

About Vule John

 • Rank
  jope banovan

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

2825 profile views
 1. Данас када свака поштена самоградитељска српска кућа има мерни микрофон врло пристојне верности врло је лако утврдити како у ствари раде неки доскорашњи 'ауторитети'.. За неке друге који не знају да постоје леви и десни звучник микрофон ни не треба..
 2. Тренутно Ortofon MC-200.. 103-ку сам упоредио са AT OC-5 и Ortofon Salsom, звучала је катастрофално..обе поменуте су класу испод тренутне..
 3. Наравно да не постоји потпуно оригинални концепт, али постоји доста конструкција које су довољно другачије од осталих.. Сипи је избацио бар пола туцета после напуштања овог форума..
 4. Тек ти не читаш пажљиво..
 5. Не читаш пажљиво..
 6. Ја бар имам неке везе са Самоградњом, што се за већину тренутних ''постера'' овог форума баш не може рећи.. Докле год су у већини они који мисле да жице имају утицаја за звук нема овде озбиљног напретка..
 7. Јесте, делује моћно.. док је не пустиш..
 8. Колико је оригиналних пројеката, не клонова већ неких готових, овде представљено у протеклих годину дана? Какав је тренд у односу на раније.. Чини се да је довољно да оде један човек и да се продукција преполови..
 9. Један од главних ''криваца'' за тврдње да су ММ боље од МС..
 10. Да ли су било којим драјверима измерени ТS параметри и фреквентни одзив пре и после мењања вешања.. од њихове много је битнија еластичност задњег центратора, вешање уопште није толико битно.. али зато на већим драјверима разлика између сунђерастог и гуменог вешања може бити пар грама, а то доста мења ситуацију.. Fs може да одшета и 10-15Hz, Qts и Vas промене вредности 20-30%..
 11. Као што већ рекох, незнање и примитивизам донет са оног форума уништио је и овај..Мада, признаћеш, није било много тешко..
 12. Дакле, МС су тешко покретљиве..
 13. Овом приликом хтео бих да се захвалим Леу за идејно решење ника..
 14. Тај форум убило је незнање, примитивизам и пре свега то што би већина чланова продала дупе за 50€..
 15. Све време пишем у једнини.. Докле год се у неком систему боље чује ММ звучница или биполарни кондензатор нешто ту озбиљно фали..