Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

damic

Član
 • Content count

  152
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

2 Followers

About damic

 • Rank
  Početnik

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd, Vracar
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

1626 profile views
 1. Mora da ima, da si malo nize (Bg) no frks
 2. Ajde, da i ja ponovim sustinu mog prethodnog posta koji proistice iz prakse, imam utisak da je malo ko ima u ovom slucaju. Integracija ST sa visokotoncem mora da bude strmijim rezom, dakle ne 6dB/oct, vec 24. Pravu tacku treba “napipati” negde izmedju 9 i 11KHz, sto je najlakse uz merenja. Poznato da odziv Lowther-a na visokim “luduje” i treba ubosti pravo mesto gde ce se odziv nastaviti na ST. Odziv visokotonca kod mog druga i mene nije diran, dakle, radi u fulu, samo se primenjuje high-pass filter na ST. Stradi, ako si u blizini, mogu da ti pozajmim na nekoliko dana rezervnu el. skretnicu EV Dx34a, pa da sa njom eventualno lakse dodjes do resenja.
 3. Par primera iz prakse, dole nije Lowther, ali verujem da je princip slican. Btw, integracija ST je izuzetno teska cak i sa aktivnim a kamoli pasivnim sistemom. Nedavno je drugar nabavio Townshend ribbon ST, u sebi ima jedan kond, dakle HP od 6dB i atenuator sa 6 polozaja. http://www.townshendaudio.com/supertweeters/ Intregracija po preporuci proizvodjaca, da se paralelno poveze na pojacalo visokotonca (mrt od Apogee Stage) bila bezuspesna sa bilo kojim polozajem atenuatora. Na kraju integracija uspesno uradjena ali preko postojece aktivne xo na 9,5KHz rezom od 24LR, uz, naravno, jos jedno posebno pojacalo. Drugi, moj primer od pre par godina, isto aktivni 4-way sistem, takodje Apogee Stage, kao ST sam koristio mali Fosterov ribon koji je isao preko 40KHz. Posle vise dana i bezbroj kombinacija, integracija uspela na 10,5KHz takodje sa rezom od 24LR. Merenja odziva obavezna.
 4. Nije ok testiranje ST sa risiverom/radio programom koji je limitiran na 15KHz
 5. http://movie-monster.de/high-end-2017/
 6. Skrstic, tnx http://www.kiiaudio-srbija.com/#xl_xr_page_index
 7. Bila prezentacija u subotu, Jevremova 47, Bgd (konf. sala hotela Envoy), jel neko slusao??
 8. Ok, tks
 9. ZZZ, mozes li da postujes spl grafik mereno sa mesta slusanja, levi, desni, oba?
 10. Razlika je u procesu proizvodnje, originali se dobijaju brizganjem a rezanci, zna se kako. Rupice sigurno nece biti istog oblika.
 11. To se poodavno radi (multi subwoofer system), btw, imam 2 komada u zadnjim coskovima a druga dva su rasporedjena na specificne pozicije u sobi. Sto je najbitnije, multisub sistem funkcionise i daje bas koji je nedostizan klasicnim sistemima.
 12. Issue 09 https://stereo-magazine.com/
 13. Dacho, ugradjivanje xo i pojacala u kutiju je ok ako se gleda prakticnost, izgled i kompaktnost, iz tog razloga se primenjuje najcesce kod subova. IME, sa aktivnim sistemima, bolje je resenje da xo + amp budu van kutije zvucnika. Elektronika nije pod uticajem vibracija koje su neminovne, hladjenje je bolje a i lakse je eventualno eksperimentisanje sa drugim ampom. Jos jedan hint pre nego se odlucis za tjun kutija. Ako mozes na mesto gde ce ti stajati buduce kutije, postavi neke druge sa pa uradi merenje mikrofonom sa mesta slusanja. Dobices grafik na kome ce se jasno videti nekoliko dominantnih pikova koji su modovi sobe. Posto ce se istovetni modovi pojaviti i kod nove kutije, kod biranja tjuna novog zvucnika onda gledas da se tjun ne poklapa sa prisutnim modom, nego sa najblizom “nulom” kako bi bas docnije bio sto ravnomerniji. BTW, meni se to desilo pre 4-5 godina pa sam naknadno menjao tjun kod 2 suba. Inace, nema nista lose ako su 2 basa u 1 kutiji sa razlicitim tjunovima, razlog sam upravo naveo, imaces ravnomerniji bas.
 14. Da javnem dok nisam zaboravio, cevke su Siemens C3m a topologija klasika, single end.
 15. Milovan1963, nisi dobro procitao prvi post na ovoj stranici, svi elementi ukljucivsi i trafoe su na zivoj gumi, dakle nema silikona. Kum ne voli da buska sasiju, ovako mu lakse a i ziva guma se koristi vise puta. Kondisi su uglavnom Siemens a ovi crni Mundorf.