Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

damic

Član
 • Content count

  157
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

2 Followers

About damic

 • Rank
  Početnik

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd, Vracar
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

1726 profile views
 1. Uh, bre, sad me podseti na drugara iz JNA, Bosko Tomislav sa Ugljana-Kukljice, martovska 1976, Sombor. Bio super tip sa brkovima ala Dzugasvili (kao nas cika brka-Sax). Ni dan danas nisam siguran sta mu je ime a sta prezime.. Nadam se da je ziv i zdrav.
 2. Issue 11 https://stereo-magazine.com/ Dostupna ranija izdanja pod "Archive"
 3. Jesi probao ovo?
 4. The longest piano note
 5. Vix, pravio sam ripol prilicno davno u vreme kad ga je onaj svaba provalio, imao 4 desetke u dve "kutije". Bas fenomenalan, medjutim spl neverovatno nizak, msm da ne gubis vreme. Ti bi sa 8 komada imao oko 3dB-a vise, sto je nista. Da su bar 12-15-tice, mozda bi vec bilo nesto. Soba od 4x4m je kao sto rece katastrofa za bas, preporucujem klasicni (BR ili kompresija) multi sub, 3-4 komada, uz dsp.
 6. Mora da ima, da si malo nize (Bg) no frks
 7. Ajde, da i ja ponovim sustinu mog prethodnog posta koji proistice iz prakse, imam utisak da je malo ko ima u ovom slucaju. Integracija ST sa visokotoncem mora da bude strmijim rezom, dakle ne 6dB/oct, vec 24. Pravu tacku treba “napipati” negde izmedju 9 i 11KHz, sto je najlakse uz merenja. Poznato da odziv Lowther-a na visokim “luduje” i treba ubosti pravo mesto gde ce se odziv nastaviti na ST. Odziv visokotonca kod mog druga i mene nije diran, dakle, radi u fulu, samo se primenjuje high-pass filter na ST. Stradi, ako si u blizini, mogu da ti pozajmim na nekoliko dana rezervnu el. skretnicu EV Dx34a, pa da sa njom eventualno lakse dodjes do resenja.
 8. Par primera iz prakse, dole nije Lowther, ali verujem da je princip slican. Btw, integracija ST je izuzetno teska cak i sa aktivnim a kamoli pasivnim sistemom. Nedavno je drugar nabavio Townshend ribbon ST, u sebi ima jedan kond, dakle HP od 6dB i atenuator sa 6 polozaja. http://www.townshendaudio.com/supertweeters/ Intregracija po preporuci proizvodjaca, da se paralelno poveze na pojacalo visokotonca (mrt od Apogee Stage) bila bezuspesna sa bilo kojim polozajem atenuatora. Na kraju integracija uspesno uradjena ali preko postojece aktivne xo na 9,5KHz rezom od 24LR, uz, naravno, jos jedno posebno pojacalo. Drugi, moj primer od pre par godina, isto aktivni 4-way sistem, takodje Apogee Stage, kao ST sam koristio mali Fosterov ribon koji je isao preko 40KHz. Posle vise dana i bezbroj kombinacija, integracija uspela na 10,5KHz takodje sa rezom od 24LR. Merenja odziva obavezna.
 9. Nije ok testiranje ST sa risiverom/radio programom koji je limitiran na 15KHz
 10. http://movie-monster.de/high-end-2017/
 11. Skrstic, tnx http://www.kiiaudio-srbija.com/#xl_xr_page_index
 12. Bila prezentacija u subotu, Jevremova 47, Bgd (konf. sala hotela Envoy), jel neko slusao??
 13. Ok, tks
 14. ZZZ, mozes li da postujes spl grafik mereno sa mesta slusanja, levi, desni, oba?
 15. Razlika je u procesu proizvodnje, originali se dobijaju brizganjem a rezanci, zna se kako. Rupice sigurno nece biti istog oblika.