Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

chakija

Član
 • Content count

  2346
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

About chakija

 • Rank
  Oficijalni forumaški ličer !!!
 • Birthday 08/25/83

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Novi Sad
 • Zemlja:
  Serbia
 1. Pošto je gvozden i kako može da se čuje? Imal smisla turatiga pred set babušaka...
 2. Ja sam se smirio na neko vreme sa SET-om sa babuškama. Zaboravio sam sta je sve unutra ali možeš tražiti sliku svakako. Ono što može biti malo problematicno je što je gain poprilično velik.
 3. Bila su mi oba ta AR preampa na slušanju, kao i onaj mini ksa50...Sve to dobro radi s tim što bi istakao AR8 u kombinaciji sa Breeze kineskim TPA3118. Sviralo u sprezi za neverovati. Ksa50 jako lepo tera skoro sve kutije što se zakace na njega. Ima jako dobar drajv i pri minimalnim glasnocama. Bass je onako mesnato skakutav Od AR8 I AR10 pre bih išao na AR8 iako je matorija sprava. Mislim da imaš prostora za cenjkanje... A što se tiče Altec vs Kef... Pa naravno Altec!
 4. jooooooj Što je tebi lijeeeepoooo
 5. Šta oš da ti otkujem po pitanju ovih kutija? ☺️ Klasičan econowave projekat koji svira do jaja... Mislim sa je Superfijev komad koji je ovde na forumu prezentovan završio kod cika Sax-a u nekoj razmeni. Ovaj sa oglasa sam čuo dosta puta u 3 različita okruženja i to je radilo uvek jaaako dobro. Odličan i balansiran zvuk, sa malo tvrđim bassom ali sa definicijom i zvučnom scenom za neverovati. Horna iako je kineska kopija JBL-a svira jako dobro sa selenium drajverom. Mislim da je horna dobro dampirana živom gumom. Jebačina je velika bila uklopiti te Diamond shape stranice kutije od 40mm medijapana. Inače, te kutije je radio Sync koji je banovan sa foruma još onomad...
 6. ... Prva gomila se nalazi u Chevin Research pojačalu koje je ispravno, tj. svira bez primetnih anomalija sem kada se isključi - čuje se pražnjenje elektrolita na zvučnicima. Pojačalo ima ukupno 16+16 exicon 10n20 odnosno 10p20, od kojih je jedan par na jednom kanalu van funkcije. Jedno od najboljih pojačala koje sam imao i pored ovih defekata. Svira bolje recimo od Yamahe AS1000, Bryston 4B itd. Prvobitan plan je bio da se restaurira, ali pošto sam izgubio strpljenje i nemam više poverenja u većinu majstora/servisera, lakše mi je da ga se rešim.. Cena 340e. Druga gomilica se nalazi u Studiomaster Mosfet 1000 pojačalu. Pošto ne znam šta se sa istim dešava (upalo u crnu rupu kod guje011 na restauraciji), rešio sam da ga prodam u delove tako da bih za njega, ispravnog i "restauriranog", sa sve 10+10 hitachi 2sj50 odnosno 2sk135 tražio 250e.
 7. Kako rešavaš problem temperature ovih dana?
 8. Ma džaba mu i F6 kada je Bass refleks!
 9. Arden? Bass refleks? Ništa to ne valja...
 10. Pfff, nije razmazao tutkalo na ugaonom ojačanju...fušeriraju ko nekad
 11. Savršeno za neku A klasu za Batmana
 12. U jbm ti, sa ovim odzivom krive mogu da proverim da li mi je lenjir dovoljno prav!
 13. Ma da, a gramofon mu je tesko djubre
 14. Da ih u zdravlju slusas! Meni su pruzili dosta sati uzivanja u kvalitetnoj muzici!