Jump to content

chakija

Član
 • Content count

  2383
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

chakija last won the day on March 8

chakija had the most liked content!

About chakija

 • Rank
  Oficijalni forumaški ličer !!!
 • Birthday 08/25/83

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Novi Sad
 • Zemlja:
  Serbia
 1. Definitivno najčudnije "kutije" koje sam video. A što se tiče RCA, to je krivolov par ekselans - ubio dva mamuta zbog rogova... Definitivno voleo da čujem kako to svira.
 2. Dacho off...

  Dacho, koji si ti car !
 3. Zanimljive i smešne slike

  Slušao? Moraću ja malo do Sava...nisam dugo bio.
 4. Zanimljive i smešne slike

  Ja imam full beyma kutiju sa tim kompresionim i tom hornom (doduse nesto drugacja TD194 ali isti qrac načelno) Ne znam šta je kod Save omanulo, ali meni visoki jako dobro sviradu. Rado bi menjao moj srednjak 10M250 za tu 12P80Nd...
 5. Zanimljive i smešne slike

  Vratio se kući? Mislim da to može odlično da radi, ali samo sa aktivnim DSP-om. 12P80Nd je neverovatan woofer. Kompresioni CP385nd je odličan drajver, horna takođe vrhunska. Da se ja pitam, ja bi to pre dvosistemac i nagazio 12P80Nd sa EQ-om i to u BL horni
 6. Koji cassette deck?

  Kad me već pomenu... Sistem je zaista vredan slušanja. Vidi se da je uložen veliki napor da se ispegla kako soba tako i svaka komponenta u sistemu. Cilj je bio, čini mi se, što neutralniji zvuk. Moram da napomenem da sam i sam ljubitelj što vernije reprodukcije, ali ne u tolikoj meri da moram da smanjujem volume i da me zvuk "prži" po ušesima. (Npr. soba sa ATC kutijama na prošlom hifi sajmu). Sistem svira brzo, tačno, odsečno i što je najbitnije iskreno. Nema ulepšavanja. Npr. par pesama koje sam doneo bile su bukvalno neslušljive, dok kod mene, sa lampama u amplifikaicji to mnogo "bolje" zvuči. Bolje je naravno uslovno jer trenutni zvuk koji imam, svesno je ofarban u nekoj meri, ali ne i previše. Na nekim numerama klavir je svirao na momente "tanko"(ovo je najverovatnije zbog pomenute produkcije), dok bass ne ide do najdubljih nota (ispod 40Hz), ali ono što odsvira, odsvira jako dobro. Vdzele je me proveo kroz niz pesama iz različitih perioda 70-tih pa sve do nove produkcije i jasno se mogla čuti razlika u karakteru zvuka. Uglavnom, ne žalim ni sekunda provedenog kod vdzelea i drago mi je što sam imao prilike da čujem drugačiji tip zvuka. Svakako sam izvukao neke pouke u kom pravcu dalje da idem . Hvala i izvinjavam se na "short notice" dolasku.
 7. Zanimljive i smešne slike

  Ha! Naim... Zna čovek šta valja, sluša beyma-e
 8. CBT36 i slični "array" zvučnici

  Izgleda da je bolja varijanta ići na dvosistemac + sub. Doduše, potrebno je uložiti u triamping u slučaju da se ide na dodatnu subwoofer varijantu. Jel neko uopšte imao priliku da čuje slične kutije? Sire, s obzirom kolike su tvoje kutije ja i ti očigledno nemamo iste probleme kada su tašte u pitanju.
 9. Već neko vreme me žulja da pravim opet neke kutije i tek neki dan naletim na ovaj interesantan koncept zvučnika. U pitanju je line array sa hrpom drajvera sa kojima se navodno dobija na dinamici i staging-u zbog eliminacije uticaja refleksija itd. CBT36 koristi dayton drivere i postoji kao kit https://www.parts-express.com/audio-artistry-cbt36k-line-array-speaker-pair-kit--301-980 "Mana" ovih zvučnika je što zahtevaju EQ i neki procesor tipa Behringer DCX ili slično i moraju ići na biamping + ne bi bilo loše ubaciti i subwoofer. Ja imam neku ideju da uradim nešto slično ali sa visaton FR driverima i sa malo EQ-a da probam da dobijem slične rezultate.
 10. Bitno je i dobro se organizovati, u slučaju da je baš mrak...
 11. Da nije neka naim šema? Vidim sa se taji pa reko da priupitam.
 12. Svaka čast na sklopljenom sistemu. Verujem da stvarno dobro svira. Kako svira audial u poredjenju sa gramofonom ?
 13. Stvarno, kako je svirao Aery amp?
 14. Ali ova se uklapa u zvučnike...
 15. Mesto izgleda jako lepo! Verujem da je fenomenalno za vikend odmor sa familijom. Prostorija za slušanje je druga priča.... Staklo iza, pločice ispod... Mislim da tu u startu teško da je moglo da se nešto konkretno čuje.
×