Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

Zvu

Član
 • Content count

  5887
 • Joined

 • Last visited

About Zvu

 • Rank
  I'm gonna be Iron, like a Lion in Zion...

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd - Vidikovac
 • Interesovanja:
  Getting out of the Matrix...
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

23153 profile views
 1. Dobro znaš da ja nikada ne gledam u pravcu ekonomisanja sa veličinom kutije za određeni drajver ako zahteva toliku kutiju.Ekonomisanje je za pussies
 2. Nema ni jedna generalizacija ako pročitaš pažljivije. To ti govore uglavnom i izuzetak u mom postu Konstruktor ne bira ništa već zvučnik zahteva određeni stepen dampiranja kako bi zvučao najbolje moguće. Možeš ti izabrati određenu količinu damping materijala u kutiji ako to ne radi kako treba. Kod kompresije se uglavnom gleda da damping materijal bude što ravnomernije raspoređen po kutiji s tim što se treba ostaviti mesta neposredno iza drajvera, a podešavanje gustine bi trebalo da dovede do low, normal i heavy. Pri tom se u idealnoj varijanti treba ići od gušćeg ka ređem materijalu kako se približavamo basu kako ne bi došlo do guranja materijala, što je pomenuo Boban.
 3. Kod kompresionih kutija se uglavnom dampira celokupna litraža kutije - puni se cela kutija određenom količinom/gustinom damping materijala. Kod bas refleks ili transmisionih kutija se uglavnom dampiraju zidovi. Razloga je više počev od toga da je potreban slobodan prolaz do BR ili TL otvora pa na dalje. U obe varijante ima izuzetaka ali to su izuzeci.
 4. Deluje da su preživeli Hirošimu iako bi se to spolja teško moglo zaključiti. Kad se membrana povuče na gore malo češka (a malo slovačka), a u zvuku se to manifestuje zavesicom preko srednjih tonova. Kad je vraćen rikonovani drajver u kutiju - the magic was back again. Ako se kojim slučajem ispostavi da su zvučnici potpuno ispravni (što bi me jako iznenadilo) te da je ono zvuk origigi JBL 2202H, ne bi ih vraćao u kutije jer su inferiorni u svakom pogledu u odnosu na rikonovani E120 sa membranom JBL 2202H. Mada njihova ispravnost je u pitanju - rekao bih 98%. Ostavljam ona 2% da grešim i da je JBL napravio grešku što je u toj klasi drajvera prilično teško ali videćemo.
 5. Ova prva ti je vrhunska Ni druga nije loša.
 6. Neće Ikaro Slikano pre par sati, u šetnji do Željka Slikano mojom old school Nokiom pa su zato slike tako strava.
 7. Naravno, čujemo se
 8. Liferuj ih kod mene
 9. Ako je bolje sa rikonovanim, vraćaj. Nemoj po svaku cenu ići na originalnu izvedbu ukoliko su rezultati bolji onako.Bar bih ja tako.
 10. Traži nešto na temu dinamike fluida.Izašlo mi je svašta nešto kad sam u google kucao "fluid dynamics application".
 11. Jesi l' ga načinio WoliiiIIIIIiiii Neko je lajkovao Žikin post
 12. Treba ti za praćenje forward lobe-a ?Imamo li izraz na maternjem za to, a da ne bude puko prevođenje ? prednji režanj ???