Jump to content

fdlsys

Član
  • Broj sadržaja

    12
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

O fdlsys

  • Rođendan 04/23/1959

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Lokacija:
    Randburg
  • Zemlja:
    South Africa

fdlsys's Achievements

Tek došao/la

Tek došao/la (1/9)

0

Forumska reputacija

  1. fdlsys

    2sk170

    Ovdi (.za) jos uvek ima K170BL kod jedne firme (mantech.co.za). Otprilike 1GBP po komadu. Ako je kome bas zapelo, javljajte. Osigurano slanje u pismu ne bi trebalo da kosta nesto znacajno.<br />Originali - koristim ih za ... svasta <br /><br />Tapatalk2 Samsung droid<br /><br />
  2. fdlsys

    evo i moga

    Ne bas. Izlaz sa pojacala ide kroz step-up trafo(e) red velicine 1:16 ili vise da digne napon dovoljno da bi se generisao staticki electricitet na resetkama.<br /><br />Bilo je varijanti u proslosti - Acoustat je (vrlo kratko doduse) pravio i cevna i FET pojacala koja su generisala nekih 110v na izlazu ali se to pokazalo nedopostivo rizicno za tadasnju consumer publiku pa su digli ruke i preorijentisali se na step-up trafoe i nazalost pasivnu skretnicu jerbo je i dan danas prakticno nemoguce napraviti jedan trafo u rasponu od 10-30000Hz, u snazi ogromnog izlaznog trf, a bez ozbiljnih mana i za pare koje publika moze da zamisli da plati...<br /><br />Tapatalk2 Samsung droid<br /><br />
  3. fdlsys

    evo i moga

    Ja sam vrlo zadovoljan sa 2x stereo F5 na istim Model 3. SPL vise nego sto mogu da podnesem. <br /><br />Soba je 4x6.5m (x4.2m plafon) sa "L" produzetkom od 4x3m.<br /><br />Standardnu paralelnu skretnicu na Acoustat-u sam razdvojio na Low i Mid-High tako da jedan kanal od F5 tera LF a drugi HF i tako isto na drugom zvucniku. Jedan zvucnik, jedan stereo F5.<br /><br />Preamp je isto DIY, SRPP+ topologija, prilicno zasluzan za ukupan SPL.<br /><br />Trenutno u izgradnji - mono blokovi F5 (duplo napanje u istoj kutiji), 68v rail-to-rail, kaskodiran po Zenovom receptu, dva para IRFP240/9140 po Sipijevom predlogu.<br /><br />Dva takva ce biti kraj bilo koje price o zvucnicima
  4. Sprague comp-grade Powerlytics (isti ovi plavi) OK? Ako uopste nadjem odgovarajucu velicinu... (nesto sumnjam da cu se razocarati i ovako!) Nego, stalno zaboravljam da pitam - koliki trafo i koji napon na sekundarima ide u Sipi-F5x8?
  5. @Zm & Sipi - hvala, sve jasno. Doduse, apsolutno svaka 0-volt zica je usrafljena na isto mesto tako da je tajna uspeha sigurno u tome.Sledeci put, centralna bakarna plocica, taman ce da mi resi i montazu kondenzatora na dno od kutije.@Zvu: Uuuhhh.. svasta.U svakodnevnoj muzickoj upotrebiAcoustat "3" ESL (+- '83). Ljubimci, kod mene u man-cave.SoundLab "2" ESL (+- '85). U fazi preslusavanja (vec 1/2 godine). U donjem delu kuce za javnu upotrebu...Danas sam poceo da preslusavam Bose 901/V. Natrcao slucajno - nisam mogao da odbijem, obzirom da su u k'o novom stanju. Cudo nevidjeno, ni jedan jedini od 18 zvucnika nije poceo da trosi sundjer!?U garazi, tj. radionici:2-pojasni omni-directional (moj dizajn, od a do sh) 100% simetricno savijeni QWP sa mnogo vecim precnikom nego uobicajeni Voigt. Srazmera povrsine usta prema povrsini bass-mid membrane je 1.86. Komponente: Spanski DAS 12G bass-mid + DAS M50 CD. Skretnica: Eksperimentalna, od krsa (ferit induktori, tanka zica). Ne smeta im to bas nesto, obzirom da im je cak i onaj "Prvi Watt" previse - obracunata efikasnost je 96db. E, jos kad bih nasao vremena taj projekat da zavrsim...U garazi; ceka svoj red na restauraciju kabineta ili nove TL kabinete - KEF Concerto 100% originalni i ispravni.Kucno-bioskopski zvucnici:Kod mene i dole - KEF, izuzetno retki modeli Uni-Q serije is ranih 90-ih (Q90 i Q50). Sipi, velemajstore, tvoj tj. Gagijev bivsi mnogostrukim Toshibama napunjeni F5 je sledeci na radu da se okuci. Usput mu pravim brata da ne bude sam. Ista namena - ESL bi-amp.
  6. Zahvaljujem;Nego, Zoki & Zene, obzirom da su oba prakticno necujna sa 0 input-om na mojim 96db zvucnicima, da li bas moram da prepovezujem, ili da batalim za'ebanciju?Naravno, slusno testirano sve zakaceno i ukljuceno. Preamp je SRPP sema sa ECC88. Bukvalno moram da gurnem uvo u hornu od compression driver-a ne bih li - i to tek posle zesce zen-koncetracije - tek naslutio blagi "ssss".Uzgred, termalno razdvajanje Grec-ova od svega ostalog (kutije i glavnih hladnjaka) je konacno zavrsilo posao.Obe sprave su izbazdarene na 0.51V (tako se potrefilo) za DC na izlazu uglavnom ispod 1mV, zivota mi.Elem, bakarna letva (6mm) ispod FET-ova, smanjen BIAS i GRECovi na sopstvenom hladnjaku je smanjilo temperaturu na glavnim hladnjacima toliko da nisam mogao da poverujem. A da radi, radiiiiii k'o bo'bona.
  7. Otpoceto ovde: http://www.avforums....php/topic,10096 2x standardni F5 (1 par IRFP 9240/240 po kanalu). Konacno su spremni za preseljenje iz garaze u kucu. Konacna destinacija - bi-amping par SoundLab "2" ESL.
  8. I mi ajvar za trku imamo... i to dooobarrr... Proudly made by Dana & Mica, Randburg, JAR.
  9. fdlsys

    Dvokanalni subwoofer

    Sve sam se ustezao od prve poste na forumu, ali eto... prilika. Prosto pitanje? Daaa.... Koloko sam ja shvatio; 2 komada Dual-coil (2x 4oma) najverovatnije automobilski zvucnici 1 komad Stereo NAD 2400 snagas Zaboravi na bridzovanje NAD-a, nista time ne dobijas osim komplikacija i rizika. Vezi kalemove u seriju ali samo po jednom zvucniku. Znaci, {-}:{+-}:{+} Ako nekim slucajem nemas obelezeno + i -, testiraj koristeci 1.5AA bateriju. Membrana ce ili da "gura" ili da "vuce" zavisno od polariteta. Rezulatat: 2 komada 8oma zvucnici sa neokrnjenim BL (Motor Strength) 1 Zvucnik po NAD kanalu, gotova prica.
×
×
  • Kreiraj novo...