Welcome to diyAudio.rs

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

vdzele

Član
 • Content count

  252
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About vdzele

 • Rank
  Početnik

Profile Information

 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

3940 profile views
 1. Ostalo je još 22 sata do isteka koliko će stajati kompilacija na server. Ovo je samo podsetnik za sve one koji nisu videli moje zadnje javljanje. Za sve neverne tome sam digao na server samo jednu pesmu: Rolling Stones - Miss you. U CD izdanju i vinil rip. Da osete veliku razliku. Možete dobiti od mene samo nju preko privatnih poruka. Voleo bi da se jave i oni koji su skinuli celu kompilaciju sa svojim utiscima.
 2. I Deo (pop rock 60 70ih) Posle duže pauze sam rešio da počnem da kompletiram pop-rock muziku 60 i 70ih. Ovo kompletiranje će trajati duže vremena jer ću za ove dekade odvojiti dosta više vremena u preslušavanju kvlaitetnih snimaka. Mislim da ova muzika zavređuje da se "iskopa" u što boljem izdanju. Stim u vezi sam zadnjih par nedelja skidao dosta različitih izdanja i pažljivo upoređivao snimke. Za jednu pesmu sam skidao do 5-8 izdanja i slušao razlike. Negde je bilo i manja ponuda. Ako su bili cd-ovi onda sam se prevashodno orijentisao na stara izdanja iz 80ih pošto su dosta bolja nego današnja, mada sam uvek skidao i novija. Ako je bilo u ponudi Super Audio CD i HDTracks i njih sam skidao. Takođe sam skidao i Vinil-ripove. Njih ima najviše u mojoj kolekciji jer su se pokazali kao najkvalitetniji reprezenti duha te muzike. Posebno bi pozvao skeptike prema vinil-ripovima da skinu kompilaciju i nek uporede snimke sa svojim CD-ovima. Isto tako ako neko nađe neki bolji snimak nek me obavesti. Ovo je prva sesija ovih dekada i one neće imati puno pesama jer su pesme dosta veće. Primera radi najveća pesme ima 956mb (Pink Floyd - Echoes, 32/192). Nosač zvuka odakle je skinuta pesma će te prepoznati tako što SACD ima format 24/88.2 dok su vinil ripovi 24/96, 24/192 i 32/192. Ovo je jedna solidna test kolekcija za vaše cenjene uređaje. Sledeća sesija će biti za nekoliko nedelja, ovo kompletiranje će trajati mesecima. Oni koji smatraju da sam trebao neke druge pesme stavljati - njima neću odgovarati. Veći deo autora tek dolazi u kolekciji, ovo je tek početak. Ali ako vidite nekog autora u sesiji i samo par pesama od njega - to je to od njega. Ponekad će uploviti i neka novija pesma jer ja uvek paraleno popunjavam i novije pesme u mojoj zbirci. Ko je skidao ranije moje kompilacije nek je stavi u odgovarajući folder. Iz razloga što sam izbrisao listing svih onih kojima sam ranije slao kompilacije sad će morati nanovo da mi pošalju privatnu poruku ako žele link za skidanje. Ko želi i sve buduće sesije da prima nek mi naznači u poruci. Ova sesija ima 125 pesama, odnosno 13,2GB. Skidaj direktno sa servera rar file (dole), nemoj preko torrenta ili zip file (desno). Pesme stoje na serveru nedelju dana. U prilogu imate sve pesme u ponudi. pop rock 60 70 (I deo).xls
 3. Ja se ne bi složio da su Dayens tizo bolji. Ja sam ih imao, kao i tizo plus monitor i tizo mikra. Znači tri para. Trenutno imam te malce KSN od NN akustiks i po meni su oni daleko bolji od Dayensa. Bas je 5,5 incha, mislim da je Matsushita.
 4. Grone - Nemoj da mi zameriš ali bi ti uputio dve sugestije. - Nisi morao od plafona do poda jer na akustiku ne utiče ništa ispod donjeg dela bas drivera i ono što je iznad tvoje visine kad stojiš. Znači mogao si i kraće da napraviš. - Ja bi ih napravio od šper ploče koju nebi tretirao. Čisto drvo daje posebno lep ton kad se zvuk reflektuje. Ovako su popravio fizičku stranu zvuka a vrlo malo po pitanju umetničke. Inače ti to jako lepo izgleda.
 5. Oglas i dalje aktuelan.
 6. Zaboravih, 1kw
 7. Na prodaju razdvojni trafo rad našeg poznatog proizvođača zvučnika i majstora akustike Nenada Napijala. http://www.nnacoustics.com/p_power_supply.php Ako želite da popravite zvuk u svakom pogledu onda je ovo pravo rešenje. Pomerite zvuk kod sebe za stepenicu više. Vaš sistem će zasvirati mnogo skuplje. Elektro mreža kod nas je svuda loša, iz tih razloga ni jedan HI FI sistem ne može da svira u svom punom potencijalu. Dobićete i slika na TV dosta bolju, vaš TV će postati klasa viša. Blu Ray plejer će isto tako dati bolju sliku. Trafo ima jedan ulaz i 6 izlaza. Trafo se može čuti kod mene, takođe se može dobiti na probu. 23x23x33cm; 23kg Cena 250 eura
 8. Sve je to lepo Prophet ali kao što vidiš i sam budžet je mali te u skladu sa tim šta ti konkretno predlažeš da se uzme, i koliko to košta.
 9. Ja sam imao Burson HA-160D DAC, njega sam zamenio sa dosta boljim Sipijevim koji je bio baziran na AK4399. http://www.6moons.com/audioreviews/burson5/1.html Njega sam opet zamenio sa DAC-om koji si čuo kod sebe. Imam još jedan DAC od ZZZ, on je manji al je i on bolji od Sipijevog. U međuvremen sam čuo dosta DACova i ni jedan me do sada nije dotakao. Mislim da svima njima fali dosta mesa u instrumentima, to je prva uočljiva boljka. Nego, kad ćeš doći do mene bajo. Moraš čuti nešto referentnije da bi mogao oceniti druge.
 10. Javio mi se još jedan kolega sa foruma koji nije do sada skinuo ovu kompilaciju. Zbog njega sam je opet postavio. Listu kompozicija imate na prvoj strani. Ko do sada nije dobio ovu kompilaciju može da je dobije.
 11. Hteo bi da dopunim svoj predhodni post. Iz razloga što slušam jako puno različite muzike ja preferiram flac. Ko je skinuo moje kompilacije shvatiće o kojim razlikama je reč. Takođe ne slušam ni cele albume već sam neke pesme od autora. Retki su autori čije bi albume voleo da imam u celosti. Ne verujem da bi bilo više od 40-50 albuma. Tako da se meni ne isplati kupovati CD plejer i CD-ove. Ujedno ja volim da slušam muziku sa žanra na žanr, nisam sklon da jednog autora ili žanr slušam duže od sat-dva vremena. Recimo da je to radijski tip slušanja Inače bi se složio sa ZZZ da je dobro imati CD jer je bolji kvalitet reprodukcije, ali ja gledam sebe kao izuzetak. Da je moj muzički ukus uži verovatno bi se uputio u tom pravcu. Nadam se da moj prvi post ne shvati kao pokušaj "sukcesivnih aproksimacija" .
 12. Ako ćeš se držati samo CD-ova onda će te to koštati. Tu razliku koštanja je možda bolje uložiti u bolje uređaje pa slušati flacove u maksimali. Inače ni ja ne mislim da je tu razlika toliko velika između flaca i CD-a. Što se tiče hires. Većina Hires koji su remasteri starih izdanja su po meni lošiji nego prve kopije na CD-u. Hires koji su nove produkcije, tu zavisi opet ponajviše od onog što urade u studiju. Lično nisam nešto oduševljen tim formatom, treba da postoji, ali je to po meni opet nov ciklus za uzimanje para.
 13. Za menjanje vešanja ti treba viljuškar i kran.
 14. Ovde je spomenuto da su velike sile ovde šiljile koplja. William Engdahl je veliki poznavalac istorijskih prilika i ko je stvarno stvarao ratove u debeloj pozadini. Ujedno se pojavljuje u onom video prilogu koji sam preveo o Srdji Popoviću. On jako dobro poznaje naš Otpor. Moja malenkost je pročitala sve njegove knjige, a ovo je mali izvod iz Stoljeće Rata. Više od dva desetljeća pitanje je izgradnje moderne željeznice koja bi povezivala kontinentalnu Europu s Bagdadom bilo predmetom razdora u središtu njemačko-engleskih odnosa. Po procjeni direktora Deutsche Banke, Karla Helffericha, koji je u to vrijeme bio nadležan za pregovore oko projekta bagdadske željeznice, ni jedno drugo pitanje nije dovelo do tako velikih napetosti između Londona i Berlina tokom razdoblja od jednog i pol desetljeća, koje je prethodilo 1914. godini, osim možda pitanje rastuće njemačke pomorske flote.... ..... Po prvi je puta željeznica osigurala Istambulu i Otomanskom Carstvu vitalnu modernu gospodarsku povezanost s cijelom njihovom unutrašnjosti u Aziji. Kad željeznička linija dođe do Bagdada i malo dalje do Kuvajta, bit će to najjeftinija i najbrža veza između Europe i cijeloga Indijskog potkontinenta, svjetska željeznička veza prvoga reda. S engleske je strane baš u tome i bio problem. “Ako se projekt ‘Berlin- Bagdad’ ostvari, ogromno će područje, koje proizvodi gospodarska bogatstva svih vrsta i koje se ne može napasti s mora, biti ujedinjeno pod njemačkom vlasti,” upozorio je R. G. D. Laffan, koji je u to vrijeme bio stariji vojni savjetnik pri srpskoj vojski. “Rusija će time biti odsječena od svojih zapadnih prijatelja, Velike Britanije i Francuske”, dodaje Laffan. “Njemačkoj i turskoj vojsci bit će na dometu naši interesi u Egiptu, a iz Perzijskog će zaljeva biti ugroženo naše indijsko carstvo. Luka Alexandretta i kontrola u Dardanelima ubrzo će Njemačkoj omogućiti ogromnu pomorsku moć na Mediteranu.” Laffan je ciljao na britansku strategiju sabotiranja pruge Berlin-Bagdad. “Samo jednim pogledom na zemljovid svijeta vidi se lanac zemalja koje se prostiru od Berlina do Bagdada. Njemačko Carstvo, Austro-Ugarsko Carstvo, Bugarska, Turska. Samo jedan mali komad zemlje presijeca taj put i sprječava spajanje dvaju krajeva toga lanca. Taj se mali komad zove Srbija. Srbija, mala ali prkosna, stoji na putu između Njemačke i velikih luka Istambula i Soluna i drži vrata za Istok “Srbija je uistinu bila prva crta obrane naših istočnih posjeda. Ako bude poražena ili uvučena u sistem ‘Berlin-Bagdad’, naše će veliko, ali slabo zaštićeno carstvo uskoro osjetiti udar njemačkog prodora na Istok.” Nije dakle iznenađujuće što je iza ogromnih nemira i ratova po Balkanu tokom desetljeća prije 1914. godine, uključujući Turski rat, Bugarski rat i neprestane nemire u tom području, engleska ruka vodilja aktivno poticala sukobe i ratove, s ciljem uništenja saveza između Berlina i Istambula, a osobito prekida izgradnje željeznice Berlin-Bagdad, upravo onako kako je to Laffan natuknuo. Inače se skoro pa lično poznajem sa Gosp. Engdahlom. Pre nekoliko godina smo imali dugu prepisku emailovima i preko skype-a. Izuzetan čovek.
 15. Pa recimo da je Srdja bio amerikanac, i da se obratio za pomoć rusima u svrgavanju njihovog predsednika - on bi za taj čin bio osuđen tamo na doživotnu robiju. To je u svim državama sveta najveći kriminalni akt i naziva se veleizdaja. Tako to kvalifikuje pravni sistem.