Jump to content

Mikorist

Administrator
 • Content count

  9919
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Mikorist last won the day on December 22 2016

Mikorist had the most liked content!

About Mikorist

 • Rank
  DiyA

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Serbia

Recent Profile Visitors

3880 profile views
 1. Šta trenutno slušam . . .

 2. Filmovi koje volite

  Meni je probila osigurače scena sa pčelama. Gde se pčele hrane na hranilicama. Jerbo biljaka nema. Ko je smislio svaka mu čast. p.s. Mislim da sam nešto slično pročitao u knjizi Hlorofilija Takođe mi je probila osigurače ona foto mašina - objektiv u kojoj Dr. Ana Stelline (Carla Juri) pravi sećanja za replikante. I ne da je napravila svima njima sećanja. Nego ih je programirala šta će da rade i urade kroz njih. Onaj Wallace je nedonošče u odnosu na njenu inteligenciju. I to je jedina scena gde ima zelenila i Sunca u filmu. U zadnjoj sceni okreće ruke i sintetiše sneg koji K na isti način doživljava. Sve što je K uradio je deo njenog sećanja. A Carla Juri kako glumi u tih 10 minuta u filmu ne glume svi zajedno (ništa slično pre nisam video - izula me) . Facijalne ekspresije kakve ima su za oskara.
 3. Filmovi koje volite

  Znači imaš 55 godina . Ja sam mladunac ovde Sve moguće. Imam final cut na disku. Slažem se sa Doktorom. Ako porediš BR 2049 i zadnjeg Spajdermena, Supermena , Star Wars, Avendžerse i slično u zadnje vreme (što se vodi pod fantastiku) ... I sad mogu da ga zaključaju posle 2049. Čovek im se usrao u život.
 4. Filmovi koje volite

  Pazi, meni je sa 12 godina bio prvi Blejd Raner smor. Isto kao i Odiseja. Pomorandža... Zaspao uz njih...nisam kapirao ništa. Posle 10 godina sam promenio mišljenje. Jer je mišljenje rastegljiv pojam. Menja se. Sad sam došao u fazu posle 30 godina da mogu knjigu da napišem za svaki taj film. U smislu kritičkog osvrta. Filmove tipa Spajdermen , Lego, Transformersi i slično ni ne pominjem. Ni negativno ni pozetivno. Nisu vredni pomena.
 5. Filmovi koje volite

  Ta scena jeste bolja od bilo koje druge u novom. Ali samo ona. Ostalo je slično veoma. Cells interlinked. .... Znači prepakovan Karel Čapek u detektivsku priču. Vladimir Nabokov i Pale Fire mu daje taj emotivni naboj između. Pravljene su namerne logičke greške. I to prenesene iz prvog dela. Ono kad LUV roka po L.A.P.D policajce kao od šale je isto što radi Leon Kowalski kad rokne Holdena pištoljem usred Voight-Kampff testa usred L.A.P.D. U toj stanici sad ima bar 20 policajaca (to se vidi na početku kad idu svi na rekalibraciju) koji su NEXUS-9 model replikanta. Odrali bi je zajedno samo pesnicama. Bar po mojoj logici. Ne bi ostao deo nje čitav. Jer imaju snagu terminatora. Ona je Nexus 8s. ALI . . . I na još par mesta u filmu je moglo još policajaca da bude. (vojsku replikanata ni da ne pominjem Nexus-8 is military combat model for the colonization) Ovako ispada da bilo ko može krstarećim raketama da roka bilo gde po L.A. Na momente imaš utisak da gledaš baletsku predstavu. Ono sa pčelom. U toj sceni samo nedostaje pirueta Goslinga. Onda ona scena kad ona riba replikant ispada iz plafona i pokreti njeni posle. Izgleda da je Villeneuve strastven ljubitelj baleta i različitih vrsta perfomanasa. Ljubitelj Jana Fabra. Deo amera bojkotuje film. Jer je pro-Ruski. A ne zato što su lenji da gledaju dugačak i slow film...Prst u oko amerima. Anti-Blockbuster thing. Da ne kažem da ih Rusi hrane crvima na početku filma. Nabokov, Tarkovski, Čapek, Ruska firma Целина koja uzgaja proteinske crve za Amere. Reklama za Francuski Pežo koji je SPINER i bolje leti od X-wing u Star Wars... Čista subverzija od filma. Sad imaš situaciju da WB i AE plaćaju novinskie članke u newyorker.com gde objašnjavaju dubinu filma... zašto Rusi... zašto Nabokov... zašto ovo, zašto ono... da bi došli do jebenih 200 miliona zarade..Ako izvuku uloženi novac biće čudo. Možda ih spasu projekcije u Rusiji, Kini i Japanu...Ili prodaja diskova.
 6. Filmovi koje volite

  Veruj mi da nisam pametan koji je bolji. Stvar ukusa.
 7. Filmovi koje volite

  Tek posle 4 gledanja Blejd Ranera sam provalio da je Dr. Ana Stelline programirala K kroz sećanja šta će sve da uradi. Čak i kako gleda u dlanove kako pahulje padaju... Na prvo gledanje nisam dotakao priču. Koliko je složena. Isto kao prvi kad sam gledao. Mozak gori kad ne znaš u šta treba da gledaš. Posle 20 puta sve je jasno. Jer uvek promakne neki detalj. Posle 2 puta sam provalio da je Vladimir Nabokov kostur priče. I ne da je kostur nego sve sami citati. Evo ceo tekst tog dela. A plot je R.U.R. Karela Čapeka. I to 90%
 8. Babelfish F7

  Ti SIT tranzistori i jesu kao lampe. SIT je jedini koji radi kao trioda a nije lampa. Compared to other semiconductor materials, including silicon (Si) and gallium arsenide (GaAs), siliconcarbide (SiC)is relatively immune to external factors, including radiation and electromagnetic-pulse (EMP) effects. Dakle lampe i SIT-ovi izdrzavaju samo EMP od nuklearnog napada, zato ih i koriste na radarima, satelitima videti - Field effect semiconductor device having an unsaturated triode vacuum tube characteristics: http://www.google.com/patents/USRE29971 Kapiram da Nelson zna nekog pri USA vojsci kad je uspeo da napravi svoju seriju. Jer taj tranzistor ne prave za audio tehniku. Mnogo veće su frekfencije u pitanju. I snage. Da bih dočarao o čemu se radi - koriste jedan SIT "od pola metra" u EmDrive pogonu. Kao mikrotalasni buster koji treba da pokreće vasionski brod kroz onaj levak. Jer toliko veliku snagu može da proizvede u mikrotalasima.
 9. Filmovi koje volite

  Moj drugar sa fejsa... iz amerike.... Realno zna čovek od mene bolje da objasni. Skidam kapu...
 10. Quad sistem - 1968 g.

  Brate volim i kad guta pljuvačku na ovoj pesmi.
 11. Malo sam se igrao sa Yamaha emulatorom
 12. Filmovi koje volite

  Malo sam s bavio anatomijom zvuka ovog što sam čuo. Ubaciš Brajana Ina (Apollo album) u Melodine ekstraktuješ melodiju kroz polifoni algoritam u mid. Ubaciš mid u Logic Pro promeniš mu tempo. Uključiš mu Yamaha emulator (na žalost nemam pravu Yamahu) sa arpom (da ne odskače tonalitet). I dobiješ nešto jako slično ovome.... Nedostaje samo Zebra plagin (košta 200 evra - ne pada mi na pamet da ga imam) koja daje taj sonarni hrapavi zvuk u prvom planu.
 13. Filmovi koje volite

  johan johansson je dao otkaz još letos. neki delovi su ostali njegovi. Hans Zimmer je morao da sedne i odsvira ceo film na istim sintisajzerima koje ima Vangelis. Da bi zvučao isto. Ili bar slično.To su analogni uređaji sa početka 80ih. Benjamin Walfisch ne ume da svira na tim starudijama pa je to uradio Zimmer. Skoro sve je komponovao Benjamin & Johnan... papazjanija. Ali zvuči do jaja. Spominje Yamaha CS-80 Synth kapiram da je koristio i Yamaha CP80 (onaj sa pedalama na podu). Evo ceo Vangelisov gear ovde http://equipboard.com/pros/vangelis
 14. Filmovi koje volite

  Jebeš mi sve ako ovde bass ne ide do 20hz. Mislio sam da ću da izletim iz sedišta u bioskopu
 15. Filmovi koje volite

  Kao Andrei Tarkovsky. Mislim da su neke scene jednostavno trebale da budu crno bele. Čak im ni boja ne treba. A ni 3D...Jer je potpuna nebuloza gledati Tarkovskog u 3D. Ono što je poražavajuće jeste da pola njih u bioskopu nije provalilo da je Denis Villeneuve gledao Tarkovskog više nego oni. Recimo Stalkera. http://www.imdb.com/title/tt0079944/ A ovde je konačno prsao i pokazao to.
×